Gündemİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA HAYAT DEĞİŞTİREN PROJE

Sındırgı’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen 668 konutun sahipleri belli oldu. Jeotermal ile ısınan konutlar Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin aynı blokta yer aldığı konutlarla ilgili Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş açıklamalarda bulundu.

Sındırgı’da gerçekleştirilen kat kura çekim töreni ile peşinatlarını yatıran 668 kişinin kat mülkiyetleri belli oldu. Sındırgı Noteri huzurunda gerçekleştirilen TOKi kat kura çekim törenine İlçe kaymakamı Ercan Ateş, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Mustafa Atla protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. TOKİ yetkililerinin de katıldığı programda vatandaşlara TOKİ konutları hakkında detaylı bilgi verildi.

İlçe Nüfusunun Artması Hedefleniyor

Türkiye genelinde ilçeler arasında en fazla konut Sındırgı ilçesinde yapıldı. Sındırgı ilçesinde TOKİ tarafından yapılan konutlar aynı zamanda her iki alanda Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Yapılan konutlarda vatandaşların rahatlığına yönelik her türlü konfor ve güvenlik düşünülmüş durumda. 140 dönümlük bir alanda inşa edilen 2. Etap TOKİ konutları Jeotermal Isınma sistemine sahip olması ve 2+1 – 3+ 1 konutların aynı bina içerisinde yer alması ile Türkiye’nin ilk ve örnek projesi olma özelliği taşıyor. Projede ev sahibi olanlar arasında dar gelirli ailelerin yanında dışarıda yaşayan Sındırgı nüfusuna kayıtlı çok sayıda vatandaş var. Emekli olup da ilçeye dönmek isteyen vatandaşlar da TOKİ vasıtası ile ev sahibi olacaklar. Bu sayede de ilçenin nüfusunda da artış gözlemlenebilecek.

Yatay Kentleşmede Örnek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yatay kentleşme ve zengin – fakir ayrımının olmaması konusundaki düşünceleri hissedilmiş gibi Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından TOKİ projelerine ilişkilendirilmiş ve standart TOKİ’lerden farklı olarak yapılması sağlanmıştı. Müteahhit firmanın hızlı çalışması ile TOKİ’lerin en kısa sürede teslim edileceği de belirtildi.TOKİ Proje Uzmanı Mehmet Öç, yaptığı açıklamada  Projenin gerçekleştirilmesinde Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın çok uğraş verdiğini ve bu sayede ilçelere yapılan en fazla konut sayısının da Sındırgı’ya yapıldığını belirtti.  TOKİ hakkında verilen detaylı bilgilerin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Yavaş ‘İnsanımız Herşeyin En İyisini Hakediyor’

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yaptığı açıklamada “ Bizler için çok mutlu bir gün. 668 ailemizi ev sahibi yapabilmek bizler için büyük mutluluk verici bir hadise. Daha önceki dönemimizde 82 konut yapmıştık. Jeotermal enerjinin ilçe merkezi ile buluşması ile birlikte vatandaşlarımızın 2. Etap TOKi lere olan ilgisi arttı. İlk etapta az konutla başladığımız proje birden ilçemiz için mega bir projeye dönüştü. Adeta Sındırgı’mızda yeni bir mahalle doğdu. Bizlerde mücadele ettik, bütün müracaat eden vatandaşlarımızı ev sahibi yaptık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Vatandaşlarımızın mutluluğunu görmek bizler için en güzel mutluluk. O zaman bizler de diyoruz ki verilen görevi başarı ile yerine getirebiliyoruz. 140 dönümlük bir arazi üzerinde yeni bir mahalle inşaa ettik. Şehr-i Yağcıbedir mahallemiz ilçemize hayırlı olsun. Bu konutlarda 5 katı geçmedik. Cumhurbaşkanımızın istediği gibi yatay şehirleşme ve zengin-fakir ayrımının olmadığı bir proje ürettik. Bir katta iki dairemiz var. Biri 2+1 diğeri 3+1. Tüm evlerimiz şehir manzarasını görüyor. Tamamen de birinci sınıf malzemeler kullanıldı. Bizim insanımız herşeyin en güzelini hakediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sağolsun bu projede müteahhit firmamızda hızlı çıktı. İnşallah ocak ayında vatandaşlarımız evlerine yerleşmiş olacak. Bu projemiz sonrasında daha arazimiz var. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 3. Etap TOKİ için girişimlerimiz devam edecek. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.Sındırgı Noterliği huzurunda gerçekleşen kura töreninde belli olan asil listeler Sındırgı Belediyesi ve TOKİ resmi internet sitelerinde yayınlanacağı ve hak sahiplerinin sözleşme için çağırılacağı açıklandı. Ayrıca kat ve blok durumuna göre fiyatlandırmanın değişeceği bilgisi verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu