Balıkesir Merhaba Blog YazılarıModa

Siyah Ruj Rehberi

Siyah Ruj Rehberi: Nasıl Sürülür ve Kimlere Yakışır?

 

Siyah Ruj Rehberi

Daha kesin, cüretkar ve beklenmedik. Siyah ruj geri döndü! Siyah Ruj Rehberi sizlerle

Söz konusu ruj olduğunda, ne kadar cesur hissedersek o kadar koyu renkler tercih ederiz. Örneğin kırmızı, kendinden emin adımlarla ve başımızı dik tutarak yürümek için her zaman en önemli renk olmuştur. Ama belki de artık siyah rujla daha cesur olmanın tam sırası!

Bu sezon bazı büyük şovlarda bu karamsar tonu sık sık gördük ve yakında sokaklara da gölge düşüreceğini tahmin ediyoruz. Yine de eğer siyah dudakların dış mekanlar için uygun olduğunu kanıtlamış olan Rihanna değilseniz, koyu renk size de biraz korkutucu gelebilir.

Siyah ruj nasıl sürülür?

Koyu renk rujlar hatayı daha fazla gösterdiğinden uygulama sırasında kusursuzluk ister. Peki siyah ruj nasıl sürülür? İşte adım adım yapmanız gerekenler.

Dudak kremi ile başlayın

Dudak balsamı veya dudak kremi ile dudaklarınızı hazırlayarak başlayın. Uygulamadan sonra emmesi için biraz zaman verin. Ardından, baz görevi gören ve rujunuzun daha uzun süre dayanmasını sağlayan bir dudak astarı kullanın. Pigmentli dudaklarınız varsa, eşit bir tuval için dudak renginize yakın bir kapatıcı veya fondöten de sürebilirsiniz.

İnce bir dudak fırçası kullanın

Siyah bir rujunuz yoksa, başlamak için daha derin bir bordo tonuna gidin. Dudakları hizalamak ve rengi doldurmak için ince bir dudak fırçası kullanın. Daha fazla hassasiyet için dudak kalemi tercih edin. Eros yayından başlayarak üst dudağa bir ‘V’ ve alt dudağa paralel bir çizgi çizin. Dudakların ana hatlarını oluşturmak için tüm çizgileri yavaş yavaş birleştirin.

Aynı dudak fırçasıyla rengi doldurun

Şimdi dudaklarda siyah rengi elde etmek için siyah göz/dudak kalemi kullanın ve dudakları ince bir dudak fırçasıyla renklendirin. Köşelere de ulaştığınızdan emin olun. Alt dudak için de aynısını yapın.

Rengi eşit şekilde doldurduğunuzdan emin olun

Koyu ruj tonları ile çalışırken dudakların mükemmel görünmesi için rengi eşit şekilde uygulamalısınız. Son adım, dudaklarınıza daha fazla tanım ve hassasiyet kazandırmak. Cilt tonunuza daha yakın bir tonda bir fondöten veya kapatıcı seçin ve ince uçlu bir fırça ile dudakların dış hatlarını çizin. Bu teknik dudak şeklini düzeltmeye yardımcı olur.

Siyah Ruj Rehberi
Siyah ruj kime yakışır?

Siyah ruj nasıl sürülmektedir, artık biliyorsunuz. Peki siyah mat ruj kime, siyah likit ruj kime yakışır? Siyah ruj tonları, genellikle ince dudakları daha küçük gösterir. Bunu akılda tutarak, her zaman dudağın ortasına bir parlaklık uygulayabilir ve dudaklarınızın daha dolgun görünmelerini sağlayabilirsiniz. Doğal olarak dolgun, belirgin dudaklara sahipseniz mat bir bitiş sizin için çok daha iyidir.

Koyu rujlar, açık ten ve koyu dudak arasındaki kontrast sayesinde açık tenlerde harika görünebilir. Mavi tabanlı dut tonları, daha soğuk açık ten üzerinde harikadır, ancak daha hafif, sıcak bir cildiniz varsa, daha sarı temelli bir şey deneyin. Cilt tonunuza uygun ruj seçimi hakkında daha fazlasını keşfetmek için ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu