Köşe Yazıları

Soğuk Havalarda Evinizi Isıtacak Çiçekler

Her mevsim evleri süsleyen, kokularıyla havayı temizleyen çiçekler; ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimi çiçekleri olarak sınıflandırılabilir.

Her çiçeğin yetişmesi için gerekli olan farklı mevsim koşulları gerekmektedir. Kışın solmayan çiçekler ile ruhunuzu arındırıp evinizin en güzel köşelerini renklendirmeniz adına sizlere kışa dayanıklı çiçekler listesini hazırladım.

1) Helleborus – Noel Gülü

Yıl sonuna doğru çiçek reyonlarında dikkat çeken Noel gülü, aralık ayı geldiği zaman çiçeklenmeye başlar. Aralık ayında çiçeklenmesi serin yerleri ne kadar çok sevdiğini belli etmektedir. Serinde yaşamayı seven Noel gülü, rüzgardan uzak kalmalıdır. Eğer toprağını humuslu ve kireçli seçerseniz, Noel gülünü kış mevsiminin son gününe kadar yaşatabilirsiniz. Toprağın nem ihtiyacına göre kontrollü sulamanızı önerebiliriz.

2) Orkide Çiçeği

Zarif ve şık edasıyla iç mekanları renklendiren orkide, kış günlerinde de canlılığını korumaktadır. Çok sıcak ve kurak dönemlerde boynunu bükerek, canlılığını kaybeder. Verimli toprağa kavuştuğunda ve bakımı yapıldığında boyu 100 santimetreyi bile bulabilir. Kırmızı, mavi, pembe, beyaz ve mor renkleri ile her zevke hitap eden orkide, sevdikleriniz için iyi bir hediye seçimi olabilir. Beyaz orkide, saf duyguların temsili olacaktır.

3) Küpe Çiçeği

Küpe çiçeği çok yıllık bir süs bitkisidir. Sıcaktan, kuru havadan kaçmak ister. İki renkli olan bu kış çiçeği, hafif rüzgarlı ve düşük sıcaklığa sahip ortamlarda yaşayabilir. Bakımına özen gösterdiğiniz durumda neredeyse 20 cm boyuna ulaşabilir. Gölgede kalan küpe çiçeğinizi haftada 2 defa kontrollü sulamayı unutmamalısınız.

4) Kasımpatı Çiçeği

Kasımpatı sarı, kırmızı, pembe ve mor renkleri ile -30 derecede bile dayanıklılığını korumaktadır. Çok yıllık bir bitkidir. Bakımı çok kolay olduğu için evinizde kolayca yer açabilirsiniz. Eğer güneşe maruz kalmazsa ve hafif gölgeli yerde kalırsa evinizi aylarca renklendirebilir. Kasımpatı hüzünlü ve üzücü günlerin bir temsili kabul edilmiştir. Genellikle cenaze ortamlarında kasımpatı görülmektedir. Bir mezar başında veya taziye evlerinde kasımpatı çiçeğinden başka çiçek olması halk arasında uygun görülmez.

5) Kardelen Çiçeği

Karları delip kendine can bulan kardelen çiçeği, çok sert kış günlerinde bile yaşamak için mücadele eder. Hikayesi adında gizlidir. Hırsın ve tutkunun simgesi olan kardelen, hiçbir çiçeğin açmadığı soğuk kış günlerinde sevdiği menekşe ile buluşmak için açmıştır. Karları aşıp yeryüzüne ulaştığı için adı kardelen olmuştur. Rivayet edilen bu hikayede olduğu gibi kardelen, kar kış demeden açan bir çiçektir. Çok su ve güneş istemez. Bakımı kolaydır.

9 İlginç Apple Gerçeği!//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu