GündemÖzel Haberler

SOSYAL İMKÂNSIZLIKLAR SOSYAL MARKET KURDURDU

Mahallesinde sosyal imkânsızlıklardan mustarip olan Muhtar, vatandaşlara yardımcı olmak için muhtarlık binasında kendi sosyal marketini kurdu. Çay Mahallesi Muhtarının bu hizmeti çevreden vatandaşların takdirini topluyor.

 

Karesi ilçesindeki Çay Mahallesi Muhtarı Mustafa Şayan, mahallesinde en büyük sorunun sosyal imkansızlıklar olduğunu söyledi. Mahallesindeki yardıma muhtaç vatandaşlara kendince imkan sağlayan Muhtar Şayan, muhtarlık binasında oluşturduğu sosyal marketin kapılarını MERHABA okurlarına açtı.

 

Edremit yolu üzerinde Balıkesir’in en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Çay Mahallesi, dar sokakları ve Çay Deresi yanında yer almasıyla dikkat çekiyor. Maddi durumu düşük ve kırsaldan kente göç eden vatandaşların mahallesini tercih ettiğini söyleyen Muhtar Şayan, en büyük sorunun sosyal yardımların azalması olduğunu dile getirdi.

 

“Yardımlar Azaldı”

Mahallesi’ne gelen yardımların azaldığını dile getiren Çay Mahallesi Muhtarı Mustafa Şayan, “Özellikle Ramazan aylarında mahallemize yardımlar geliyordu. Biz de onları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyorduk ama son zamanlarda yardımlar iyice kesildi. OSB tarafından gönderilen yardımlar artık derneklere veriliyor. O dernekler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Ama ne kadar yerinde olduğu tartışılır. Bir mahalleyi en iyi muhtar bilir. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara da muhtarlar yardımıyla ulaşılır. Bu konuda bizimle işbirliğine gidilmesini istiyoruz” dedi.

 

Muhtarın Sosyal Marketi

Muhtarlığı bünyesinde bir sosyal market oluşturduğunu dile getiren Çay Mahallesi Muhtarı Şayan, muhtarlığındaki bir odayı sosyal market olarak hazırladığını belirtti. Muhtarlığına getirilen giysi, kırtasiye malzemeleri ve pek çok araç gereci hazırladığı bölümde toplayan Şayan, bu sosyal markette bulunan ürünleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların sayısının fazla olduğunu belirten Muhtar Şayan, “Mahallemizde ihtiyaç sahibi vatandaşımız çok fazla. Bende imkanlarım ölçüsünde ne yapabilirim diye düşündüm ve böyle bir sosyal market oluşturdum. Vatandaşlar, ihtiyaç fazlası ev araç gereçlerini, giysileri, battaniye, bisiklet gibi eşyaları muhtarlığımıza getiriyorlar. Biz de onları temizleyip, toparlatarak kullanılabilir hale getiriyoruz. Daha sonra bunları ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz ya da onlar gelip alıyorlar” dedi.

 

Belediye Başkanı Yılmaz’a Teşekkür
Karesi Belediyesi’ne rahatlıkla ulaştıklarını söyleyen Muhtar Şayan, “Belediyeler hizmet noktasında çok başarılılar. Bizim herhangi bir ihtiyacımız olduğunda, acil yapılması gereken işler olduğunda belediye birimlerini arıyoruz. Aradığımız birimlerden bize anında dönüş oluyor ve her şey kolaylıkla yapılıyor. Bu nedenle Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.
Çay’a Yeni Muhtarlık Binası

Mustafa Şayan, Çay Mahallesi’ne Karesi Belediyesinin yardımıyla yeni muhtarlık binası kazandırdıklarını belirtti. Karesi Belediye Başkanı Yılmaz’ın muhtarlıklarla yakından ilgilendiğinin altını çizen Şayan, “Bizim muhtarlık binamız da yakın bir zamanda taşınacak. Mevcut muhtarlık binamızın iki sokak arkasına yeni bir bina yapılıyor. Bu sayede vatandaşımıza daha iyi hizmet vereceğiz” diyerek sevincini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu