GündemTürkiye Gündemi

Sosyal Medya Mercek Altında: 79 Tutuklama

İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyayı mercek altına aldı. "Dini Değerleri Alenen Aşağılama" suçundan 8 hesap hakkında işlem başlatıldı.

Sosyal Medya Mercek Altında: 79 Tutuklama

Sosyal Medya Mercek Altinda 79 Tutuklama 1
Sosyal Medya Mercek Altında: 79 Tutuklama

8 Hesap Hakkında İnceleme

İstanbul İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden halkın dini, milli, manevi değerlerine ve devlet büyüklerine hakaret eden, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden 79 şüpheli şahsa karşı sert önlemler alındığını açıkladı. Yerlikaya, son dört günde “Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçundan 8 hesap hakkında inceleme başlatıldığını belirtti.

%41 Olumsuz Mesajlar

“Sosyal medya hesapları üzerinden hesap yapanların hesaplarını bozacağız.” diyen Bakan Yerlikaya, paylaşım yapan hesapların yüzde 27,86’sının bilgisayarlar tarafından yönetilen BOT hesaplar olduğunu ifade etti. Ayrıca, sosyal medya platformu X üzerinden son bir ayda 60 milyon 338 bin 566 hesaptan 1 milyar 432 milyon 556 bin 601 paylaşım yapıldığını aktaran Bakan, paylaşımların yüzde 41’inin olumsuz ve spekülatif olduğunu kaydetti.

Yerlikaya, “Halkımızın bu tür paylaşımlara ve hesaplara itibar etmemesini önemle rica ediyoruz. Özellikle son dönemde dinimize, ahlaki değerlerimize hakaret eden hadsizlere hemen işlem yapıyoruz, adalete teslim ediyoruz.” dedi.

79 Şahsa İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanı, toplumun birbirinden ayrıştırılmasına ve provoke edilmesine izin verilmeyeceğini vurgulayarak, sosyal medya üzerinden yapılan bu tür saldırılara karşı hukuki süreçlerin hızlı bir şekilde işletildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, bu çerçevede son bir ay içinde 79 şüpheli şahsa karşı işlem yapıldığını ve soruşturmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Elif Şahin // Sosyal Medya Mercek Altında: 79 Tutuklama

Sosyal Medyada Yankı Uyandıran Çekirdek Kabuğu Paylaşımı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu