EkonomiGündem

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Gözü Yeni Kararda

Bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan bir kanun teklifi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini yakından ilgilendiriyor.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Gözü Yeni Kararda

Bu Hafta Mecliste Irak Ve Suriye Tezkeresi Gundem Olacak
Ssk Ve Bağ-Kur Emeklilerinin Gözü Yeni Kararda

Teklif kapsamında emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış yapılacak ve en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılacak. Meclis Genel Kurulu, bu hafta çalışma hayatını etkileyen önemli düzenlemeleri içeren kanun teklifi üzerinde mesai yapacak.

Detaylar:

  • Emekli Maaşlarına Yüzde 5 Zam: SSK ve Bağ-Kur emeklileri için öngörülen düzenleme ile emekli maaşlarına ek yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam sayesinde en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükselecek.
  • İşverene Asgari Ücret Desteği Artıyor: İş dünyasına yönelik teşvikler de içeren düzenleme ile işverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkarılıyor.
  • İstihdamı Koruyan Teşvikler: Kanun teklifi, istihdamı korumaya yönelik çeşitli teşvikleri içeriyor. İşverene sağlanan asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya yükseltilirken, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları da kolaylaştırılıyor. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indiriliyor ve genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya giriyor.
  • İşverenlere Sigorta Prim Desteği Süresi Uzatılıyor: Kanun teklifi, işverenlere sağlanan sigorta primi desteğinin süresini uzatıyor. Ayrıca, kadın ve genç istihdamını teşvik eden işverenlere yönelik destek de 2 yıl daha uzatılıyor.

Bu kapsamlı düzenlemenin, emeklileri desteklemenin yanı sıra iş dünyasına sağladığı teşviklerle istihdamı koruma amacı güttüğü belirtiliyor. Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilmesi durumunda, söz konusu düzenlemelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Haber: Bülten

Meclisin Gündeminde Emekliye Ek Zam Teklifi Olacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu