GündemÖzel Haberler

‘SÜRECİ İYİ OKUMAK LAZIM’

Referandum çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, Balıkesir’den ‘Evet’ beklediklerini söyledi. Büyükşehir MERHABA’ya konuşan Kılıç, MHP’deki ayrılıkçı seslerle ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

‘Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ diyen Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, MHP’de ‘Hayır’ oyu vereceklerini açıklayanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Referandum sürecini iyi okumak gerektiğini belirten Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, referandum çalışmalarıyla ilgili yapılanlara değindi. Başkan Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi’nde Genel Merkeze karşı ortaya çıkan hareketin sahipleri hakkında ‘Ümit ediyorum ki bir gün doğru şekilde, doğru yerde olurlar’ dedi.

 

‘Ön Yargılı Olmamak Lazım’

Referandum sürecinde vatandaşların ön yargılı olmaması gerektiğini söyleyen Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, ‘Referandum sürecinde önyargılı olmamak lazım. Süreci iyi okumak lazım. Padişahlık Sistemi gibi peşin hükümler vermekten kaçınılmalı. Tek adamlık diye yansıtılması gibi asparagas söylemler ortaya çıktı. Bunlar algı yönetimi. Bizler de dahil herkes fanidir. Önemli olan devletin devamıdır. Devlet büyüklerimiz bu konuda bizlerden çok daha fazla bilgilidir. Bizler de bu süreçte referandum sürecini insanımızı kırmadan dökmeden anlatma çabası içerisindeyiz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Genel Merkeze Karşı Bir Hareket Ortaya Çıktı’

MHP İlçe Teşkilatlarına yaptığı ziyaretlerle ilgili konuşan Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nde 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan bir kargaşa ve kaos ortamında parti içerisinde Genel Merkeze karşı bir hareket ortaya çıktı. Balıkesir’de de malum partimizde bölünmeler ortaya çıktı. Akabinde de yeni ilçe başkanlarımız görev almaya başladı. Balya Belediye Başkanlığı bizim asli görevimiz olmasının yanı sıra Balıkesir’de 20 ilçede Milliyetçi Hareket Partisi’nden halk oyuyla seçilmiş tek kişi olmam sebebiyle de bu sorumluluk gereği Milliyetçi Hareket Partisi’ni sahada temsil etme görevini yürütüyorum. Bu doğrultuda da ilçelerde yeni görev ala arkadaşlarımıza moral ve motivasyon anlamında ziyaretlerde bulunuyorum. Ayrıca referandum çalışmalarını da bu kapsamda başlattık. MHP Genel Merkezi’nden aldığımız talimat doğrultusunda kararımızı partimizin en üst kademesinden en alt kademelerine kadar ulaştırmakla görevliyiz’ ifadelerini kullandı.

 

‘Bizler Liderine ve Davasına Bağlı İnsanlarız’

MHP’de çıkan ayrılıkçı sesler ile ilgili konuşan Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, ‘Bizler liderine ve davasına bağlı insanlarız. Daha ilk günde olduğu gibi aynı çizgide devam etmekteyiz. ‘Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır’ derler. Ayrıca olmaması gereken hareketler, olmaması gereken tavırlar. Ancak farklılıklar bizim zenginliklerimiz. Onlar da bizim dava arkadaşlarımız. Mutlaka bir bildikleri vardır. Ama inşallah bir gün doğru şekilde doğru yerde olurlar’ dedi.

 

‘Tartışmalar Kriz Yaratıyordu’

‘Referandum konusunda MHP Genel Başkanımız tavrımızı net bir şekilde dile getirdi. Fakat toplumun anlaması gereken bir şey daha var. Bu referandum süreci toplumu ve ülke gündemini fazlasıyla meşgul ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni krize sokuyor. Genel Başkanımız bu konuyla alakalı olarak, Başkanlık Sistemi tartışmasını meclise taşıdı. O süreci başarıyla atlatıp halkın oyuna sundu. Yani MHP 35 Milletvekili ile her zaman olduğu gibi bu süreçte de ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu anlamda halkımızın sağ duyusuna güveniyoruz. Yüce Türk Milleti, kendisine güvenen ve kendisine hizmet duygusuyla yola çıkan, ‘Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ diyen bir Genel Başkan ve onun listesine mutlaka kulak verecektir. Biz ecdadımızdan aldığımız bu kutlu mirası, referandumdan aldığımız ‘Evet’ oylarıyla torunlarımıza taşıyacağız’ ifadelerini kullandı.

 

‘Balıkesir’de ‘Evet’ Çıkacak’

‘Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’de insanımızın sağduyusuna güveniyoruz. Halkımız referandumda  tepkisini ortaya koyacaktır. ‘Evet’ oyunun galip geleceğine inanıyorum. Ama bu oran yüzde 55 olur yüzde 60 olur. O da sahada yapılacak olan çalışmaların başarısıyla alakalı bir durum’ ifadelerini kullandı.

 

Nihan Merve Yılmaz

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu