Gündem

SUYUN VERİMLİ SESİ

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Balıkesir’de de çalışmalar başladı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dursunbey Kavacık Göleti Sulaması ve Değirmendere Barajı tamamlandı. Bu projelerin tamamlanması ile birlikte bölge insanına ek gelir sağlanması hedefleniyor.

MODERN SULAMA VE ÜRETİM

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.

KAPALI SİSTEM SULAMA SUYU VERİLECEK

Gölet inşaatı daha önce tamamlanan Dursunbey-Kavacık Gölet’inin Sulama inşaatının da tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘İş kapsamında 2019 yılı sulama sezonunda 1.670 dekar zirai arazinin tamamına modern kapalı sistem ile sulama suyu verilecektir’ dedi. Temelden yüksekliği 29 metre olan Balıkesir Dursunbey-Kavacık Göleti ve Sulamasının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artırması hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlaması amaçlanıyor. Diğer taraftan Balıkesir Balya Değirmendere Barajı İnşaatının da tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, yapılan bu projelerle pek çok gence iş imkanı sağlanacağı müjdesini verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu