GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Tam 203 Saat Sonra Mucize Kurtuluş Geldi

Tam 203 Saat Sonra Mucize Kurtuluş

 

Kahramanmaraş’ta depremin 203’üncü saatinde mucizeler devam ediyor.  Bir mucize kurtuluşta depremde yerle bir olan 7 katlı Aktaş Apartmanında gerçekleşti. Ancak, arama kurtarma ekipleri, buradan 203. saatte Hidayet ve Muharrem Polat çiftini sağ çıkarmayı başardı.

 

Tam 203 Saat Sonra Mucize Kurtulus Geldi

Bodrum Katından Ses Aldılar

Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6’lık Kahramanmaraş depremlerinin ardından başlayan çalışmalar sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının 203’üncü saati geride kaldı. Ancak, aradan geçen zamana rağmen umutlar tükenmiyor. Bursa’dan Kahramanmaraş’taki arama kurtarma çalışmalarına katılan BAKUT ekibi, GÜRSU Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte bugüne kadar 40 vatandaşın cansız bedeninin çıkarıldığı Karaman Mahallesi’ndeki 7 katlı Aktaş Apartmanı’nda çalışma yaptıkları sırada, kapıcı dairesinin de altında bulunan bodrum kattan ses aldı.

Tam 203 Saat Sonra Mucize Kurtulus Geldi 01

Arame ve Kurtarma Ekiplerine Sarıldılar

Çalışmalarını hızlandıran BAKUT ekipleri, 5 kişilik aileden 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Enkazın neredeyse en dip noktasına inen ekipler, Hidayet Polat (24) isimli kadın ile eşi olduğu öğrenilen Muharrem Polat’ı (32) 203 saat sonra canlı olarak çıkarmayı başardı. Aile fertlerinden diğer 3 kişinin ise hayatlarını kaybettikleri belirtildi. 203 saatlik karanlığın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından güneşe çıkarılan karı-koca şükredip, arama kurtarma ekiplerine sarılarak gözyaşı döktü.

İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu