GündemKöşe Yazıları

TATİLDE KİTAP OKUDUN MU?

Tatil 7’den 70’ekulağa hoş gelen ve heyecan yaratan bir sözcük. En çok sevinense tabi ki öğrenciler. Öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi olumlu ancak unutulmaması gereken bir detayı hatırlatmanın bugünlerde önemli olduğu düşüncesindeyim. Tatilde hiç kitap okudunuz mu?

Ödev yok demek aileler ve öğrenciler tarafından kitap okumama olarak algılanmamalı. Sakın ha kıymetli öğrenciler siz ne kadar değerlisiniz biliyormusunz? O değerinize değer katacak olan “okuyarak öğrenmeyi” asla bırakmayın. Okuyun ancak okuduğunuzu anlıyor musunuz kendinizi test edin.

Okuyan her bir bireyin okuduklarını anlaması, bunlar üzerinde düşünmesi, eleştirmesi, günlük hayatla ilişkilendirmesi, bireysel ve sosyal değerlerini, dünya görüşünü geliştirmesi, olayları incelemesi ve değerlendirmesi açısından son derece önemli.

Son yıllarda uygulanan eğitim anlayışının öğrencilerin dil, zihin, sosyal ve duygusal becerilerini üst düzeyde geliştirmeyi, öğrenen ve kendini yöneten bireyler olmalarını ve bilgi tüketme yerine bilgi üretmeyi öngördüğünü unutmayalım. Günümüzde bilgi edinmenin çeşitli yolları olsa da en üstün yolun okumak olduğunu ve okumanın vereceği hazzı kaybetmemek gerektiğini hep hatırlayalım hatırlatalım. Okumak, çocukluk yıllarından itibaren geliştirilen bir beceri .Bu beceriyi fırsat varken yakalayalım.

İlgili Makaleler

Okuma öğretiminin amacı, çocukların okudukları bir yazıyı anlaması, bunlar üzerinde düşünmesi, sorgulaması, günlük hayatla ilişkilendirmesi, olayları incelemesi, değerlendirmesi, sosyal becerilerini geliştirmesi ve giderek okumayı alışkanlık haline getirmesi demek. Bu nedenle özellikle öğrencilik yıllarında siz sevgili öğrencilere küçük yaşlardan itibaren okuma sevgisi ile alışkanlığı verilmesi elzem. Erken yaşlarda okuma ve yazma çalışmalarına katılan çocuklar, dil ve zihinsel becerilerini de erkenden geliştirmekte. Okumanın keyfi geleceğinizi şekillendirecek yeteneklerinizde. Öyleyse alın kitabınızı elinize haydi keşfe…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu