GündemDünyadan Haberler

Tatile Gidecekler Dikkat

Tatile gidecekler dikkat ! Akdeniz’de dünyayı korkutan yılan istilası haberi yayılıyor. Uzmanlar yetkileri uyardı.

Tatile gidecekler dikkat ! Yaz aylarının gelmesiyle beraber yılan haberleri çok sık karşımıza çıkıyor. Son gelen haberlerse pek iç açıcı değil. Akdeniz Balear Adaları’nda yılan istilası yaşanıyor.

 

Havaların ısınmasıyla beraber yılanlarda uykularından uyanıp doğaya çıkmaya başladı. Balear Adaları’nda da yılan istilası başladı. Uzmanlar, at nalı kamçı yılanı türlerinin işgalci listesine eklenmesini talep etti.

 

Fggh 2

Tatil bölgeleri hakkında dünyayı korkutan  haber Akdeniz’den geldi.  Uzmanlara göre yılanlar konusunda dikkat edilmesi gereken yerlerin başında da tatil bölgeleri geliyor. At nalı kamçı yılanları Balear Adaları’n da gözükmeye başladı. Bununla beraber popüler tatil merkezleri Ibıza ve Kanarya Adaları’nda fazlalıkla görülmeye başladı.

 

Fg 6

 

Tatil planları arasında İspanya’ya tatile gitmeyi düşünen dünya genelindeki insanlar da gelen bu haberler karşısında şaşırdı. Gelen bu haberlerin ardından uzmanlarda yetkililere çağrı yaptı. Yapılan çağrıda uzmanlar, at nalı kamçı yılanları insanları öldürebilen türleri de ailesinde barındırıyor. At nalı kamçı yılanlarının ‘istilacı’ tür kategorisine alınmasını talep etti.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 Balear Adaları Hakkında

 

Balear Adaları Özerk Topluluğu, İspanya’ya bağlı beş büyük ve onları çevreleyen birkaç küçük adadan oluşan bir özerk bölgedir. Tüm İspanya’nın resmî dili olan İspanyolca ile birlikte Katalanca da bu bölgede resmî dildir. Bölgeyi oluşturan adalardan büyük olan beş tanesi Mallorca, Minorka, İbiza, Cabrera ve Formentera’dır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu