Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Tavuklar Günde Kaç Adım Atar?

Tavuklar için geliştirilen FitChix adlı aktivite takipçisini VMLY&R imzalı bir kampanya ile duyuran Honest Eggs Co., serbest gezen tavuk tartışmalarına netlik kazandırıyor. Tavuklar Günde Kaç Adım Atar?

 

Tavuklar Günde Kaç Adım Atar?

 

Laboratuvar ortamını andıran kafeslerde sağlıksız bir şekilde yetiştirilmelerine tepki olarak ortaya çıktı. Ayrıca ‘gezen tavuk’ ifadesi ilk piyasaya çıktığında ayırt edici bir gıda etiketi sayılabilirdi. Ancak bir dönemin organik etiketli ürünleri gibi bu ifade de kontrolsüz bir şekilde yayıldı. Artık bugün ortalama bir market rafındaki tüm yumurtaların üzerinde neredeyse aynı ifade var. Kısaca hepsi gezgin, her biri son derece özgür.

Tüketicilerin kafasında soru işaretleri yaratan bu durumda tartışmalara son noktayı koymayı amaçlıyor. Honest Eggs Co. adlı üretici, tavuklara özel olarak tasarlanan aktivite takipçisi aracılığıyla tavuklarının ne denli özgür olduğunu marka ismi gibi dürüstçe ve somut olarak kanıtlayabileceğini iddia ediyor.

 

Tavukların enselerine yerleştirilen “FitChix” adlı ergonomik cihaz

Yumurtlayacakları zamana kadar tavukları takip ederek adımlarını sayıyor. Çok sayıda prototipi üretilen cihaz ile çiftliğindeki tavukların adım sayılarını takip edebilmektedir. Ayrıca tespit edilen sayıları satış için süpermarketlere gönderdiği yumurtaların üzerine basmayı planlıyor. Ayrıca elde edilen verilerine göre tavuklar günde 12 saat boyunca ortalama 21 binden fazla adım atıyor. Diğer bir ifadeyle Avustralyalı üreticinin tavukları bir gün içinde ortalama bir Avustralyalının neredeyse üç katı kadar yürüyor.

 

Tavukların Enselerine Yerleştirilen “Fitchix” Adlı Ergonomik Cihaz

 

Rejeneratif yumurta çiftliği olduklarını ifade eden Paul Righetti, bu nedenle farklı toprak örtüsü ve bitkilerden beslenebilmeleri için tavukları her hafta farklı otlak alanlarına götürdüklerini söylüyor. Ayrıca VMLY&R imzalı kampanyasıyla tüketicileri sürdürülebilen ve rejeneratif tarım uygulamalarının önemi konusunda eğitmeyi amaçlamaktadır. Avustralyalı üretici, FitChix uygulamasını yaklaşık 1,5 dakikalık bir video çalışmasıyla tanıtmaktadır. Bu kampanya sosyal medya platformlarında bir süre daha yayınlanmaya devam edecek.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu