GündemTürkiye Gündemi

TBMM’de Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

TBMM kampüsünde, Kızılay Haftası nedeniyle 2 gün sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Meclis Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, Meclis Halkla İlişkiler binası önünde başlayan kampanyaya katılarak kan verdi. Sekreter Yardımcısı Çoban, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un himayesinde gerçekleştirilen kampanyada, 2 gün boyunca milletvekilleri ve personelin kan bağışında bulunabileceğini söyledi. Devamında, Kızılay’a da teşekkürlerini iletti.

Tbmm'De Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı
Tbmm’De Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

Türkiye’nin 300 noktasında her gün kan alınıyor

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı da açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, geleneksel olarak düzenledikleri kan bağışı etkinliğini Gazi Meclis’in ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini anımsattı. Devamında, hem çalışanların hem milletvekillerinin kan bağışlarını kabul edeceklerini aktardı. Ayrıca, Milletin iyilik eli Kızılay’ın, Türkiye’nin 300 noktasında her gün canlı bir operasyon yönettiğini vurguladı. Daha sonra, 300 noktadan alınan kanları, yüksek teknolojili laboratuvarlarda işleyip 1156 hastaneye, 85 milyonun yarasına merhem olmak üzere ulaştırdıklarını aktardı.

Tbmm'De Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı
Tbmm’De Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

“Türk Kızılay’a da başarılar dilerim”

Saygılı, Gazi Meclis’teki kan bağışının örnek olacağını belirtti. Ardından, kan vermenin sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkati çekti. Kızılay’ın kurduğu kan bağışı konteynerinde bağış yapan ilk milletvekili CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız oldu. Tahtasız, iyilik yapmanın bulaşıcı olması gerektiğini dile getirerek, Türk Kızılay’a da başarı dileğinde bulundu. CHP’li Tahtasız, tüm vatandaşları da kan bağışına davet etti. AA’nın edindiği bilgiye göre, meclis kampüsündeki kan bağışı kampanyası yarın da devam edecek.

12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulu’nda Onaylandı//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu