Gündem

TEV AİLESİ İFTARDA BULUŞTU

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Balıkesir Şubesi tarafından Tuna Plaza’da iftar yemeği düzenlendi, siyaset, iş dünyası, bursiyerler ve hayırseverlerin de katıldığı iftar yemeğinde TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı Balıkesir’de 7 bin burs verdiklerini belirtti.

TEV Balıkesir Şubesi tarafından öğrenciler yararına düzenlenen iftar yemeğinde iş ve siyaset dünyasının yanı sıra TEV bağışçıları ve bursiyerler de yer aldı. TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar’ın konuşmasıyla başlayan gecede TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, “Vakıflar Selçuk’tan, Osmanlıdan bu tarafa gelen ve İslam diniyle de iç içe yoğrulmuş bir teşkilattır. Hepinizin bildiği gibi fitre,  zekat, bağış yardım gibi konuların daha kurumsal olarak kamu yönünden daha şeffaf olarak ve daha etkin bir şekilde yapılmasına vakıf diyoruz. Bu bizimki başta olmak üzere bütün ülkeler için son derece önemli olduğundan dolayı bu geçeninde ayrı bir lezzeti ve ayrı bir ağırlığı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir çok vakıflarımız var. Hepsi çok önemli hizmetler görüyorlar. Biz eğitim için uğraşıyoruz. Aynı zamanda sağlık, çevre için uğraşan, kadının cemiyetteki yerini yükseltmek için uğraşan, çocukların hastalıklarını gidermek için uğraşan vakıflardan hangisinin daha önemli olduğu herhalde pek münakaşa edilmez. Bunların hepsi çok önemli. Ama biz Türk Eğitim Vakfı olmasından ve eğitimle ilgili iş yapmamızdan dolayı daha bir ayrıcalığımız olduğunu düşünüyoruz” dedi.

YIRCALI “MİLLETVEKİLİ AYDEMİR’DE TEV BURSİYERİYDİ”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir’in de TEV bursiyerlerinden olduğunu söyleyen Rona Yırcalı “96. yılında olan cumhuriyetimizin hayatının yarısından fazlasını Türkiye’ye ve Türkiye Cumhuriyetine hizmet vermiş bir vakıfız. Bu 50 seneyi aşkın yıl içinde 2 bini yurt dışında olmak üzere 250 bin burs verdik. 30 civarında eğitim müessesesinin ilk, orta, lise ve hatta bir tanesi bu sene bitirdik İstanbul’da. Eylülde Milli Eğitimin hizmetine sunacağız. Bunların içinde üç tane kız yurdumuz var. Genç kızlarımızın bilhassa büyükşehirlerde ki sıkıntılarını biliyoruz. Bir tanesi de Anadolu Lisesi olmasına rağmen bazı eğitim kollarına değişik yaklaşan bir okulumuz var. Bütün bunları biz Türk gencinin eğitimine daha iyi yaklaşım yapabilmek için yapıyoruz. 50 bin bursu bu bölgeye vermiş vaziyetteyiz. Balıkesir özelinde 7 bin burs verdik ve 250 civarında bursiyerimizde şuan da Balıkesir üniversitemize bağlı teknik okullarda okumaktalar. 14 şubemiz var, Balıkesir şubemizde bunlarda bir tanesi. Balıkesir’in iki kadın milletvekilinden biri olan Mutlu Aydemir de bizim bursiyerlerimizdendi. Şimdi geldiği nokta ne kadar gurur verici”şeklinde konuştu.

O ÖĞRENCİLERE BİR BURS ÖDÜL

TEV’den burs alan ve eğitim aldıkları okullarda başarılı olan öğrenciler Esra Diker, Delal Altay, Fırat Şahin, Furkan Öztürk, Mugilan Vardarlı, Muhammed Ergün, Nazlı Başar, Neşe İncegil, Onur Kesim, Öznur Köroğlu, Sercan Aslantaş ve Süleyman Çiftçi 1 burs ödül almaya hak kazanırken sertifikaları TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin tarafından verildi. Semazen gösterisiyle devam eden İftar yemeğine Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İlter Kuş Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Sanayi Odası Başkanı Hasan Eğinlioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, çok sayıda bağışçı, TEV gönüllüsü ve bursiyerler katıldı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu