Türkiye Gündemi

Ticaret Bakanlığı TOGG Satış İlanlarını Mercek Altına Aldı

Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Gelen açıklamada, son dönemde Türkiye’nin, milli aracı Togg ile ilgili, Ticaret Bakanlığının otomotiv sektörüne yönelik karar aldığını belirtti.

 

Ticaret Bakanlığı TOGG Satış İlanlarını Mercek Altına Aldı… Bakanlıktan açıklama geldi. Gelen açıklama, son dönemde Türkiye’nin, yerli aracı Togg ile ilgili olduğunun bilgisi geldi. Açıklamada, Ticaret Bakanlığının otomotiv sektörüne yönelik karar aldığını belirtti. Ardından, tedbirler ile kanunlara aykırı şekilde bazı ilanlar verildiğinin görüldüğü ve bu konuda şikayetler ulaştığını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı Togg Satış İlanlarını Mercek Altına Aldı

Togg’a İlişkin Manipülatif ve Aldatıcı Girişimler

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin otomobili Togg’a ilişkin manipülatif ve aldatıcı girişimlerin olduğunu vurguladı. Bu girişimlerin hakkında hukuki müeyyidelerin kararlılıkla uygulanacağını belirtti. Devamında, caydırıcı tedbirler alınacağını bildirdi.

Açıklamada, İkinci el araçlarla ilgili fahiş fiyat talep etme,
ikinci el araç için sıfır fiyatının üstünde fiyat talebi,
sıfır araçta stokçuluk yapma,
sıfır araç için elden ekstra para talep etme yada aksesuar bahanesiyle fiyat artırma oyunlarına karşı,
Bakanlığın sıkı denetimler gerçekleştirdiği vurguladı. Ayrıca, Bakanlığın bu çalışmaları neticesinde yasa dışı araç ilanlarında yüzde 95 azalma olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanlığı Togg Satış İlanlarını Mercek Altına Aldı

Ayrıca açıklamada, “Stoklanmış yeni araçların birden ortaya çıktığı görülmüş. Bunun yanında, yeni araçlar ile ikinci el araçların fiyatlarında ciddi düşüşler başladığı kaydedilmiştir. Ticaret ortamı ve şartları tam normale dönünceye kadar yakın takibe alacağız. Araçlarını ilan sitelerinde normal fiyat ile yayınlayıp, telefon görüşmelerinde yüksek fiyat talep ederek ticari hileye başvuranlarla ilgili de şikayetler doğrultusunda tespitler hızla yapılacak. Ardında, yasal işlemler uygulanmaktadır” dedi.

Ticaret Bakanlığı Togg Satış İlanlarını Mercek Altına Aldı

“caydırıcı tedbirler süratle alınacaktır”

Gelen açıklamada, “Türkiye Yüzyılı hedeflerinin ve girişimciliğinin yüz akı Togg ile alakalı milli duyguları sömürmek maksadıyla sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyeceğinin altını çizdi. AA’nın edindiği bilgiye göre, açıklamanın devamında, “Küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır. Milli teknolojimizin eseri Togg üretim bandından inip tüketicisiyle buluştu. Yerli araç otomotiv piyasasında fiyatların dengeye oturması için çok önemli. Yerli bir araç olmasının yanında, fırsatçıların basit oyunlarına alet edilemeyecek önemde stratejik bir değerimizdir. Otomobil sektörünün lokomotifi olma yolunda büyük yol kat eden Togg ile ilgili manipülatif ve aldatıcı girişimler hakkında Ticaret Bakanlığımız tarafından gerekli hukuki müeyyideler kararlılıkla uygulanacaktır. Son olarak, caydırıcı tedbirler süratle alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

..Ticaret Bakanlığı TOGG Satış İlanlarını Mercek Altına Aldı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu