SağlıkGündem

Tıp Dünyasında Bir İlk ! ‘Güneş Bebek’

7 yıl önce meme kanseri teşhisi konulan ve tedavi sürecine başlayan 30 yaşındaki Hilal Gündüz, en büyük korkusu olan anne olma umudunu geri kazandırdı.

Tıp Dünyasında Bir İlk ! ‘Güneş Bebek’

Tip Dunyasinda Bir Ilk Gunes Bebek 1

Meme kanseri tedavisi sırasında üreme fonksiyonları zarar gören Gündüz, Cerrahpaşa Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir ilk olan yumurtalık dokusu nakli sayesinde menopozdan çıkarak 3 ay önce sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi.

3 Yıl Önce Dondurmuştu

Hilal Gündüz, kanserle mücadelesini kazandıktan sonra, tedavi nedeniyle menopoza girdi. Ancak umutsuzluğa kapılmadı. Üç yıl önce dondurulan yumurtalık dokusu, tıp dünyasında büyük bir başarıya imza atan bir operasyonla tekrar vücuduna nakledildi.

Tip Dunyasinda Bir Ilk Gunes Bebek 2

2-10 Yıl İşlevini Sürdürüyor

Yapılan başarılı nakil sonrasında, Gündüz tüp bebek yöntemiyle hamilelik yaşadı ve 3 ay önce sağlıklı bir kız bebek, “Güneş” adını verdikleri bu mucizeyi ailelerine kattı. Bu olağanüstü başarı, kanser hastalarına umut verdi. Nakil edilen yumurtalık dokusu, 2 ila 10 yıl boyunca işlevini sürdürebiliyor ve meme kanseri tedavisi sonrasında gerçekleştirilen Cerrahpaşa Üniversitesi’nde yapılan bu nakil, tıbbın sınırlarını zorlayan bir ilk olarak tarihe geçti.

Kansere Umut Oldu

Hilal Gündüz ve ailesi, bu mucizevi deneyimle umudu yeşertip hayatlarına yeni bir ışık getirdi. Güneş bebeğin doğumu, bilim ve insanlık adına önemli bir dönüm noktası olarak kayda geçti. Bu başarı, kanserle mücadele eden birçok kişiye yeni umutlar veriyor ve umuyoruz ki, gelecekte daha fazla benzer başarı hikayesi duyacağız.

Haber Merkezi

Tıp Dünyasında Bir İlk ! ‘Güneş Bebek’

2 Hastalığın Çaresi Yarasalarda Olabilir Mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu