GündemKöşe Yazıları

TİYATRO EMEK İŞİDİR

Benim emek deyince aklıma tiyatro gelir. Tam bir emek ve emekçi işidir tiyatro.. Nasıl bir çiftçi tarlasına emek verip ona bakıyorsa, oradan ürün elde etmek için tarlasını sulayıp, çalışıp çabalıyorsa Tiyatroda da bir emekçi vardır.

Bu kimi zaman bir oyuncudur, kimi zaman bir yönetmen, kimi zaman ışıkcı, kimi zaman ise dekorcudur. Hiç farketmez.. hepsi emeğin bir parçasıdır. Tiyatroda ise ürün oyun , ürünü elde etmek için çalışan oyuncu, dekorcu ve ışıkçı iken, ürünü işleyen ise yönetmendir. Ürünü elde etmek için uzunca bir süreç gerekir tıpkı tarladan ürünün elde edilmesi gibi.. Tiyatro emekçileri aylar süren provalarla oyunu hazırlar ve seyircisine sunar. Oyun için verilen emek, yapılan provalar oyun sonunda seyircinin harika alkışlarıyla taçlanır. İşte bu tiyatro emekçisi icin öyle muazzam bir şeydir ki adeta ruh doyurur. Hani karın doyurmaz diyorlar ya tiyatro için.. doğru doyurmaz. Tiyatro sadece ruh doyurur.. Hic bir para ile ölçülmez o alkışların verdiği haz ve heyecan..

Ben aslında tiyatroyu bir mücadele olarak görüyorum. Hani bazen hiç seyircin gelmez, salon boş kalır ya o zaman bile umutla yoluna devam etmektir tiyatro.. Bu bu yüzden gerçekten hayatımın en önemli noktasına tiyatroyu koyuyorum. Orada hayatı öğreniyor ve çabalıyorum..

Tiyatro bir direniş, bir mücadeledir !

Sevgiyle kalın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu