Gündemİlçe Haberleri

TMMOB Afetlere Dikkat Çekti

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül DİKİCİ ülkemizde yaşanan doğal afetlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB Afetlere Dikkat Çekti… TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül DİKİCİ ülkemizde yaşanan doğal afetlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Dikici açıklamada,” afetler sonucunda artık bir tek canımızı bile kaybetmek istemiyoruz” dedi.

 

TMMOB Afetlere Dikkat Çekti

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül DİKİCİ, “Kırklareli ve İstanbul’da yağışların neden olduğu sel, can ve mal kaybıyla sonuçlanan bir afete dönüştü” dedi. Ayrıca, gereken bilimsel önlemlerin dikkate alınmadığını belirtti ve doğa olayları felakete dönüşüyor dedi.

Tmmob Afetlere Dikkat Çekti
Tmmob Afetlere Dikkat Çekti

Ulaşım Kısıtlamaları Yaşandı

Samsun, Ordu, Giresun, Uşak, Afyonkarahisar, Aksaray, Nevşehir, Kayseri gibi illerde yoğun yağışlar oldu. Böylelikle, yaşanan sel felaketleri bazı bölgelerde ulaşımı kısıtladı. Dahası, kent merkezleri ve yerleşim alanları zarar gördü. Üstelik, en acısı da üç yurttaşımız hayatını kaybetti. Ayrıca, kaybolan bir bebeği arama çalışmaları devam ediyor.

Tmmob Afetlere Dikkat Çekti
Tmmob Afetlere Dikkat Çekti

Gelişmeler Kaygı Veriyor

Betül DİKİCİ, Kuvvetli yağışlar nedeniyle su baskını, dolu yağışı ve sel riskinin sürdüğü illerdeki kaygıya dikkat çekti. Ayrıca, “2012 yılından bu yana Artvin, Bartın, Düzce, Giresun ve benzeri şehirlerimizde onlarca yurttaşımız hayatını kaybetti” dedi. Dikici, “Afetlerin ardından kentlerimizde afet risklerini azaltacak önlemler alınmamıştır ”ifadelerini kullandı.

Akıl Dışı Politikalar

Hükumetin politikalarını da eleştiren Dikici, “Son on yıldır giderek artan felaketlere karşın, yerleşim yerlerinde yıkımlara sebep olan ve yıllardır plansız programsız olarak yapılmakta olan altyapılar, kentleşmeler,  yapılaşmalar ile ilgili bilim ve akıl dışı politikalar; yaşanan acılara, kayıplara rağmen ısrarla sürdürülmektedir” dedi.

Mimarlar Odası Yaşamını Yitirenleri Andı

Dikici, ayrıca, “Afetlere karşı güvenli yapı ve yaşam çevreleri oluşturulması için; deprem, sel gibi tüm afet risklerinin azaltılmasına yönelik bilimsel planlamaya dayalı bütüncül çalışmalar yürütülmesi ile birlikte afet ve acil durum yönetimi hazırlıklarının yapılması gerekmektedir. Mimarlar Odası olarak, afetlerde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor ve selden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizle;  sahip olduğumuz mesleki uzmanlık ve toplumsal sorumluluklarımız kapsamında,  afet önlemi ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz ”dedi.

Tmmob Afetlere Dikkat Çekti
Tmmob Afetlere Dikkat Çekti

Haber: Alper Çobanoğlu

TMMOB Afetlere Dikkat Çekti…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu