GündemEkonomi

Toplu Sözleşme Görüşmesi Gerçekleşti

Toplu Sözleşme Görüşmesi Gerçekleşti Memurları İlgilendiren Zam Toplantısı Sona Erdi: Toplu sözleşme görüşmeleri çatısı altında, Memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının belirleneceği ilk toplantı sona erdi.

 

Memurları İlgilendiren Zam Toplantısı Sona Erdi

Memur Ve Emekli

2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri gerçekleşti.

 

“TÜM TARAFLARI MEMNUN ETSİN”

Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısını gerçekleştirdik, tüm tarafları memnun edecek şekilde sonuçlanmasını diliyorum” dedi.

 

Zam Toplantisi

İLK TOPLANTI SONA ERDİ

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belli olacağı 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin ilk toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde oldu.

Zam

2024 İÇİN YÜZDE 70, 2025 İÇİN YÜZDE 40 TALEP EDİYORLAR

Zam pazarlığında memurun talebi önümüzdeki yıl için yüzde 70 old 2025 içinse yüzde 40 zam olarak talep gördü. Ayrıca, aylık 7 bin 650 lira kira yardımı da talebi de söz konusu oldu.

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme 1. Görüşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında gerçekleşti. Dahası, İlk toplantı 3 saat 15 dakika sürdü. Böylelikle, Bakan, Görüşme öncesi açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Eğitim, sağlık, adalet gibi diğer kamusal alanlardaki çalışan sayımızı sürekli artırdık “dedi. Ayrıca, Kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik” ifadesini kullandı.

Üstelik, Görüşme sonrası açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise “Çalışanlar arasındaki ücret makasları bu anlamda şu an en büyük tartışma konusu” dedi. Ayrıca, hem çalışanlar arasında ücret makasının kapatılması ve gelir adaletinin sağlanması konusunda toplu sözleşmeyi bir fırsat olarak gördüklerini belirtti. Dahası, 14 Ağustos Pazartesi günü heyet geniş olarak  tekrar bir araya gelecek. Böylelikle, kamu işveren heyeti teklifini birkez daha sunmuş olacak.

 

 

 

Haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu