İlçe HaberleriSiyaset

Turhan Çömez’den ‘Protokol’ Tepkisi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Ayvalık Belediyesi'nin düzenlediği Altınova Folklorik Deve Güreşleri'nde "Protokol ayıbına" uğradığını iddia etti.

Turhan Çömez’den ‘Protokol’ Tepkisi

Turhan Comezden Protokol Tepkisi 1
Turhan Çömez’Den ‘Protokol’ Tepkisi

“Yiyecek artıklarının olduğu masaya getirildim”

Çömez, etkinlik öncesinde yapılan duyuruda “Ahmet Akın Kupası için meydana Sayın Ahmet Akın’ı davet ediyoruz” şeklinde bir anons yapıldıktan sonra Ahmet Akın’ın sahaya indiğini ve halkla selamlaştığını belirtti. Ancak kendisinin sahaya geldiğinde kendisini karşılayacak bir protokol olmadığını söyledi. Kendi adına anons yapılmadığını ifade etti. İYİ Partili yöneticilerin anons yapılması taleplerinin de reddedildiğini ileri sürdü. Çömez, sahanın içine girmesine izin verilmediğini ve oturması için yiyecek artıklarının bulunduğu masa getirildiğini aktardı. Buna rağmen, sahaya inerek tel örgülerin ardından halkı selamladığını belirtti. Çömez, etkinliğe katılan vatandaşların bu durumu fark ettiğini ve tepki gösterdiğini ifade etti.

Turhan Comezden Protokol Tepkisi 2
Turhan Çömez’Den ‘Protokol’ Tepkisi

“Yaşadığımız manzara bir rekabet değil bir nezaketsizlik hatta seviyesizliktir”

İYİ Partili Çömez konuyla ilgili açıklama yaptı. Çömez, “Siyasette rekabet vardır ve olmalıdır da. Rekabet kaliteyi getirir. Bugün Ayvalık’ta deve güreşlerinde yaşadığımız manzara bir rekabet değil bir nezaketsizlik hatta seviyesizliktir. Bölgenin bir milletvekilinin ve büyükşehir belediye başkan adayının karşılanmayışı, talep edilmesine rağmen adının anons edilmeyişi ve yemek artıkları ile dolu bir masaya oturtulmak istenmesi çirkindir ve saygısızlıktır. Ayvalık Belediyesi’nin geleneklerimize ters bu yaklaşımı kenti nasıl yönettiğinin de bir göstergesidir. Biz bunlara itibar etmeyiz, dönüp bakmayız. Biz de gerekeni yaptık. Sahaya girdik. Tel örgülerin üzerinden bizi muhabbetle ve coşkuyla bağrına basan halkımızla kucaklaştık. Halkımız kendi iradesini hiçe sayan bu çirkin tutuma gerekli cevabı vermiştir, bundan sonra da verecektir. Siyasi tarihten ders almayan bu anlayışa millet dersini verecektir.”

Haber: Bülten

İYİ Parti ve AK Parti Adayları Sındırgı’da Karşılaştı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu