EkonomiGündem

Balıkesir’de 550 Damızlık Sahiplerini Buldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, küçükbaş hayvancılık yapan küçük işletmecilere destek olmak amacıyla 550 damızlık dağıttı. 

Balıkesir’de 550 Damızlık Sahiplerini Buldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın da katılımıyla düzenlenen bir törende küçükbaş hayvancılık yapan küçük işletmecilere destek olmak amacıyla 550 damızlık dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda 5 binden fazla damızlık koç ve kuzuyu küçükbaş hayvan yetiştiricileriyle buluşturarak sektöre katkı sağlamıştır. Balıkesir Kuzusu’nu Türkiye’de önemli bir marka haline getiren Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle sadece üretimin yaygınlaştırılmasına değil, aynı zamanda kalitesinin de artırılmasına katkı sağladı. Dağıtılan 550 damızlık ile küçük işletmecilere büyük destek oldu.

Balıkesir'De 550 Damızlık Sahiplerini Buldu

Programın açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça, Balıkesir’in koyunculuk alanında sunduğu desteklerle diğer illerden ayrıldığını vurguladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ise Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri 51 proje olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, tarım ve hayvancılığın bölge için önemine dikkat çekerek, destekleri için Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Bu desteklerle birlikte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve bölgenin kalkınmasına katkı sağladığını belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Niyazi Tunç ise Cumhur İttifakı’nın Sındırgı’da coşkuyla karşılandığını belirterek, halkla iç içe olduklarını ifade etti.

Yücel Yılmaz, Balıkesir’in tarım ve hayvancılık potansiyeline vurgu yaparak, dağıtılan damızlıkların Türkiye’nin en kaliteli kuzusu olacağına inandığını aktardı.

Balıkesir'De 550 Damızlık Sahiplerini Buldu

 

Haber: Bülten

Turhan Çömez’den ‘Protokol’ Tepkisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu