Balıkesir Merhaba Blog YazılarıDünyadan HaberlerEtkinlikGündemYaşam

Türk Kahvesi Çekirdeği Nereden Gelir?

Türk kahvesinin Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar yaşadığını biliyoruz. Fakat, Türkiye’de kahve çekirdeği yetişmediğini de biliyoruz. Peki çekirdeği nereden gelir? İşte detaylar

 

Türk Kahvesi Çekirdeği Nereden Gelir?

Türk Kahvesi Çekirdeği Nereden Gelir? Türk kahvesi nereden ithal ediliyor? İşte tüm detaylar

Türk kahvesi, adını pişirme yönteminden alan bir kahvedir. Kendine özgü öğütme ve pişirme şekli, kokusu, köpüklü görünümü, yoğunluğu, sunum şekli ve üzerine yüklenen anlamlarla Türk kültürüne özgüdür. Fakat Dünya Mirası sayılacak kadar da ünlenmiş bir içecektir.

Türk Kahvesi Çekirdeği Nereden Gelir?

Kahve’nin Osmanlı’ya gelişi, Yemen valisi Özdemir Paşa sayesinde olmaktadır. Özdemir Paşa, Yemen’de tattığı kahveyi saraya da getirerek kendi topraklarında da içmek istiyor. Böylece kahvenin asırlar sürecek yolculuğu başlamış olmaktadır.

Kahve çekirdeklerinin kavrulup, öğütülüp, kaynatılarak içilmesi metodu ortaya çıktıktan sonra, bu pişirme şekli, Türk kahvesi ismi ile önce Avrupa’ya, ardından da tüm dünyaya yayılmaktadır.

O dönemlerde Yemen’den alınan kahve çekirdekleri ile üretilen Türk kahvesi, günümüzde farklı yöresel kahve çeşitlerinden de üretilmektedir.

Türk Kahvesi Nereden Gelir? Türk Kahvesi Hangi Ülkeden Gelir?

Her türlü kahve çekirdeğini kullanarak bu kahveyi elde etmek mümkündür. Fakat bilindik Türk kahvesi lezzeti için genel anlamda kullanılan bir kahve çekirdeği çeşidi bulunmaktadır. Rio Minas Gr. 5 tipi Arabica çekirdekleri.

Türk kahvesinin Osmanlı’ya geldiği ilk zamanlarda kahve çekirdekleri Yemen’den ithal edilmektedir. Ancak günümüzde bu durum değişmiştir. Yemen çekirdekleri çok pahalı olduğundan, daha uygun ve lezzet bakımından Yemen çekirdeklerine yakın olan bir tür kullanılmaktadır.

Brezilya’dan alınan ve ülkeye getirilen yeşil kahve çekirdekleri, aslında Türk kahvesi olarak işaretlenip paketlenmeden önce Türkiye’de kavrulup öğütülmektedir.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

Bu içerikte www.bikahvearasi.com'un katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu