Siyaset

Türkiye-ABD İlişkilerinde Yeni Dönem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li Mevkidaşı Blinken İle İstanbul'da Görüştü

Türkiye-ABD İlişkilerinde Yeni Dönem

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul’da önemli bir görüşmeye imza attı. Vahdettin Köşkü’nde gerçekleşen buluşma, yaklaşık iki saat sürdü. Görüşmenin detayları hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, Blinken’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Blinken’ın Bölge Turu Devam Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim’den bu yana dördüncü kez bölge turuna çıktı. Bu tur kapsamında Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır’ı ziyaret edecek olan Blinken, bölgedeki kritik konuları ele almak üzere İstanbul’da bulunan mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştiriyor.

Türkiye Ziyaretinin Ardından Yunanistan’a Geçecek

Blinken’ın Türkiye ziyaretinin ardından akşam saatlerinde Yunanistan’a geçmesi bekleniyor. Yunanistan’ın Girit Adası’nda, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya gelmesi planlanıyor. Blinken’ın bölge turu, bölgedeki çeşitli gelişmelerle ilgili diyalog ve işbirliğini artırmayı amaçlıyor.

Detaylar ve Gelişmeler İçin Bekleniyor

Görüşme sonrasında detaylı bir açıklama yapılmaması, görüşmede ele alınan konuların henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı anlamına geliyor. Blinken’ın bölgedeki turunun devamında ortaya çıkacak gelişmeler, Türkiye-ABD ilişkileri ve bölgesel konulardaki yansımaları ile yakından takip edilmeye devam edecek.

 

 

AA

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener; “Her Kesimin Oyuna Talibiz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu