GündemEğitimÖzel Haberler

TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN LOKOMOTİFİ ‘BALIKESİR’

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, 19 Ocak Cuma günü başlayacak olan tatil için öğrencilere seslendi.  Balıkesir genelinde 184 bin 366 öğrenci yarıyılı tamamlamış olacak. MERHABA’ya açıklamalarda bulunan Müdür Yıldız’ın ailelere de önemli mesajları var.

 

Bengi Projesi ile birlikte Balıkesir’de başlayan eğitim seferberliğini değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir’e açılacak olan Spor Lisesi’nin de müjdesini verdi.

 

‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ diye yola çıktıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mercedes Benz arasında imzalanan protokol sayesinde liseli gençlere istihdam olanağı sağlandığını ve bunun ilçelere de yayılacağını dile getirdi.

 

Okul öncesi eğitimi önemsediklerini belirten Müdür Yıldız, 2012-2016 yılları arasında yaptırılan anaokulu sayısının 8 ve 2016 yılı itibarı ile 8 okul daha ilave edilerek yapımının tamamlandığını dile getirdi.Balıkesir’in Bengi kapsamında yaptığı projelerle de Türkiye’ye örnek olduğunu dile getirdi.

 

TATİL ZİLİ ÇALIYOR!

Balıkesir’de 184 bin 366 öğrencinin karnelerini alacağını belirten Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız,“18 Eylül 2017 Pazartesi günü 834 okulumuzda 184 bin 366 öğrencimiz 15 bin 79 öğretmenimizle başlamış olduğumuz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının birinci kanaat döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ben bu süreçte fedakârca çalışan değerli öğretmenlerimiz başta olmak üzere Balıkesir maarif davasının tüm idareci ve öğretmenlerinin değerli katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize, ikinci kanaat döneminde daha başarılı bir eğitim ve öğretim yılı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Dinlenmiş ve zinde bir tatilin yollarını anlatan Müdür Yıldız, “ Öğrencilerimiz Cuma günü karnelerini alacaklar. Bu dağıtacak olduğumuz karneler aslında onların eksikliklerini, yanlışlıklarını gösteren birer belge değil yıl içerisinde ortaya koymuş oldukları performansları gösteren bir belge niteliğindedir. Öğrencilerimizin 15 tatillerini ders çalışmaktan ziyade dinlenerek ve özellikle kitap okuyarak geçirmelerini temenni ediyoruz. Bakanlığımızın da bu yönde telkinleri var. Öğretmenlerimize de bunu yaptığımız toplantıda ileteceğiz. Eskiden olduğu gibi ödevle, yorgunlukla geçen bir tatil dönemi değil, öğrencilerimizin dinlenerek, eğlenerek ve özellikle Bengi Projesi ile başlatmış olduğumuz kitap okuma sevdasıyla devam eden bir tatil dönemi diliyorum. İnşallah 15 tatilde dinlenmiş olarak ikinci kanaat dönemine başlayacaklar ve ikinci kanaat döneminde çok daha başarılı olacaklarına ben yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

YILDIZ’DAN AİLELERE MESAJ

 

Ailelerin, çocukların karnesini doğru değerlendirmesi gerektiğini de belirten Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Öğrencilerimizin karneleri bir başarı ve başarısızlık göstergesi değildir. Bu noktada aileler yüksek tepkiler vermek yerine öğrencilerin eksiklerini giderici çalışmalara yardımcı olmalılar” ifadelerini kullandı.

 

“SPOR ÖNEMLİ BİR GÜÇ”

Öğrencileri sporla buluşturarak kötü alışkanlıklardan da uzak tutmayı hedeflediklerini söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Bengi içerisinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile imzalamış olduğumuz protokol çerçevesinde, özellikle ikinci dönem ağırlık kazanacak olan  ‘Sporda Yetenek 10’la Gelecek’ projesi var. Hatta bununla ilgili Valimiz öncülüğünde iki hafta evvel 20 ilçemizdeki 20 kaymakam, 20 İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 20 ilçe Gençlik Müdürlüklerinin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Burada amacımız spor yeteneği olan ve sporla ilgilenmek isteyip de maddi imkanı el vermediği için bundan mahrum olan öğrencilerimizi sporla buluşturmak. Sağlık Bakanlığımız obezite ile mücadele çalışmaları yürütüyor. Emniyet Müdürlüğümüz uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Biz inanıyoruz ki  öğrencilerimizle sporla dokunduğumuz zaman tüm bunlarla mücadele anlamında çok iyi bir noktaya erişeceğiz. Çünkü bu öğrencileri biz kazanmış olacağız. Günümüzde internet bağımlılığı da hızla artıyor. Gençlerimiz bilgisayarın, televizyonun karşısında bir bağımlılıkla mücadele veriyorlar. Spor bu anlamda bizim için bir güç. Onları kötü alışkanlıklardan kurtarmış ve öğrencilerimizi kazanmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

BALIKESİR’E SPOR LİSESİ MÜJDESİ

Balıkesir’e spor lisesi açılacağı müjdesini veren Yıldız, “Balıkesir’de Banvit, Karesispor, Best gibi çok güçlü takımlar var. Daha öncesinde Kurtdereli Mehmet gibi bir Pehlivan’a sahip güreşte adını dünyaya duyurmuş bir şehir. Biz müjdeyi 20 ilçe Kaymakamımız ile yaptığımız toplantıda da verdik. İnşallah bir iki hafta içerisinde Valimiz de bunu paylaşacak.  Balıkesir’de  spor lisesi açılacak. Şu anda zemin etütleri  hazırlandı. Ve bunda çok geç kalınmış. Türkiye’de 81 ilin  73’ünde olan bu okullar Balıkesir’de bugüne kadar olmalıydı. Olmaması çok büyük bir eksiklikti. İnşallah temeli hemen ikinci dönem atılacak. 200 Kişilik öğrenci yurdu. Kapalı spor salonu içerisinde her türlü spor dalının icra edileceği şekilde 24 derslikli okul binamız da spor lisemiz de bir sonraki eğitim yılımızda Balıkesir’imizin hizmetinde olacak” ifadelerini kullandı.

 

“BENGİ RUHU DOLU DİZGİN”

Bengi Projesi kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ettiklerini söyleyen Yıldız, “Geçen yıl ikinci dönem Valimizin himayelerinde başlatılmış olan Bengi Projemiz bu yıl çok daha verimli, çok daha büyük bir şekilde artarak ilimizde bir sinerji halinde devam ediyor. Sayın Valimiz de geçen yıl ikinci kanaat döneminden itibaren bütün ilçelerimizde öğretmen buluşmalarımızda öğretmenlerimizle bir araya geldik. Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretlerimizde 20 ilçenin tamamında 9 bin 701 öğretmenimizle bir araya geldik. Bu eğitim-öğretim yılında okullarımızda öğrencilerimizle de bir araya geliyoruz” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜREĞİNE DOKUNACAĞIZ”

Yüreğine dokunulmayan hiçbir öğrencinin beynine de dokunulamayacağını söyleyen Müdür Yıldız, “Okullarımızla buluşmalarımızda ağırlıklı olarak hep meslek liselerine gitmeye çalıştık. Ve ortaokul olarak da dokunmaya en muhtaç olduğumuz okullarımıza gitmeye gayret ediyoruz. Karesi ve Altıeylül’de şu anda gitmediğimiz birkaç tane meslek lisemiz kaldı. Biz şuna inanıyoruz; ‘ Yüreğine dokunamadığınız hiçbir öğrencinin beynine dokunamazsınız’ Onların yüreklerine dokunduğumuz takdirde çok daha güzel neticeler alacağımıza inanıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Kurtdereli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz. Eski ismiyle Ticaret Lisesi” ifadelerini kullandı.

 

“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ”

Meslek liselerine öncelik verdiklerini söyleyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Kurtdereli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki öğrenciler Halk Oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olduklarında Valimizi ziyaret ettiler. Valimiz onları çeyrek altınla ödüllendirdi. O an gözlerindeki ışıltı mutluluk vericiydi. Çünkü o öğrencilerin LGS’de ya da YGS’de Balıkesir, Türkiye dereceleri elde etme imkanları belki yok ama yeteneklerinin de olduğu bir halk oyunları yarışmasında Türkiye birincisi olmak onlar için çok büyük bir değer ve çok büyük bir anlam. Meslek Lisesi Memleket Meselesi diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“İSTİHDAM YARATILACAK”

Meslek liselerinde istihdamı arttıracak projelere imza atacaklarını söyleyen Müdür Yıldız, “Balıkesir olarak her geçen gün büyüyen bir değere sahibiz. Organize Sanayi Bölgesi’nde hangi sanayici ile görüştük hepsinin nitelikli ara eleman ihtiyacı var. Bunun güzel  bir örneğini Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mercedes Benz arasında yapmış olduğumuz anlaşma ile orada kurulan atölyede yaşadık. Oradan  her yıl mezun olan 40 öğrencimiz Balıkesir’deki Mercedes  servisinde hemen işe başlayacaklar. Bu da öğrencilerimiz için büyük bir istihdam ve büyük bir adım. Bu gelişmeler inşallah diğer ilçelerimize de yayılarak devam edecek. Şu an Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ile geçen hafta imzalamış olduğumuz bir hibe destek programı çerçevesinde Meslek Liselerimize 15 milyonluk mali destek sağlanacak. Meslek liselerimiz bunu tamamen ekipman ve öğrencilerimizin eğitim masrafları için kullanacaklar. Bütün meslek liselerimizdeki atölyelerin yenilenmesi ve son teknoloji ile donatılması en büyük isteğimiz. Bütün dünyada öne çıkan STEM denilen bir teknoloji ile donatılmış bir eğitim programı var. Biz de bunu meslek liselerimizde uygulamak ve öğrencilerimizi bu son teknoloji ile buluşturmak için çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“EN BÜYÜK PAY VALİMİZİN”

Vali Ersin Yazıcı himayesine yürütülen Bengi Projesi’nin geri dönüşlerinin olumlu olduğunu söyleyen Müdür Yıldız, “Biz bu yola çıktığımızda pek çok kişi, ‘Bengi’ye ne lüzum var. Biz bunları zaten yapmıyor muyuz?’ diyordu. Ama  şu an her şey bir disiplin halinde yürümeye başladı. Ve pek çok ilden bize telefon açıyorlar. ‘Bu yaptığınız uygulamanın bize de metinlerini gönderebilir misiniz?’ diye. Tabi burada en büyük pay sahibi Sayın Valimiz. Onun himayelerinde bu yürüdü. Ben bu projenin meyvelerinin birkaç yıl içerisinde Balıkesir’imizde görünür bir şekilde hissedileceğine yürekten inanıyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Liselilere müjdeyi veren Müdür Yıldız, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Bu hafta ‘Onlar örnek bize, hedefimiz en iyi lise’ diye bir projemiz var. Geçen yıl sınava girip 497 puan ve üzeri alan pek çoğu da Robert Koleji, Galatasaray Lisesi, Kabataş Lisesi ve ODTÜ bünyesindeki okullar gibi okulları kazanmış öğrencilerimizi bu hafta Perşembe günü Salih Tozan’da Ortaokul son sınıf yani 8. Sınıfta okuyan öğrencilerimizle buluşturacağız. Bu liselerdeki öğrencilerimiz, sınavı kazanmak için neler yaptıklarını, nasıl bir çalışma plan ve programı izlediklerini anlatacaklar, tecrübelerini paylaşacaklar” ifadelerini kullandı.

 

ÖZEL EĞİTİMDE FARK YARATAN PROJE

Türkiye’de ilklere imza attıklarını söyleyen Müdür Yıldız, “Türkiye’de bir ilk olan uygulamamız var. Büyükşehir Belediyemiz tarafından kazandırılan Mobil Özel Eğitim Aracımız sayesinde özel eğitime muhtaç engelli bireylerin belli periyotlarla Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde gerçekleştirilen rapor alma süreçleri var. Ama pek çoğu engelleri nedeniyle gidemiyor. Biz de ilçelerden, köylerde ailelerin ayağına gidip o bireyleri aileleriyle beraber RAM’a getiriyoruz”  şeklinde konuştu.

 

OSB’DE MESLEK LİSESİ

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, “Organize Sanayi Bölgesi’nde meslek lisemiz var. Orada OSB yönetimi ile beraber yapmış olduğumuz bir tekno atölyemiz vardı. Şu anda inşaatı tamamlandı. İçindeki teknik ekipman şu anda sağlanıyor. Onlarda bittikten sonra hizmete alınacak. Geçenlerde bir hayırseverimiz ile Valiliğimizde imzaladığımız protokol çerçevesinde o okul bahçesine de 10 kişilik bir öğrenci yurdu kazandırmış olacağız. OSB’de hem öğrencilerimiz bundan faydalanacak hem de OSB’deki firmalar atölyemizde akşam Halk Eğitim vasıtasıyla açacağımız kurslarda kendi çalıştırdıkları personelleri bizim öğretmenlerimiz tarafından eğitmiş olacaklar” şeklinde konuştu.

 

“81 BİN 320 KİTAP DAĞITILDI”

Kitap okuma oranlarının da hızla arttığını söyleyen Yıldız, “Bengi projesinin  içerisinde uygulamaya koymuş olduğumuz haftanın iki günü 20’şer dakikalık zaman diliminde icra ettiğimiz okuma etkinliğimiz bütün okullarımızda hiç aksatılmadan olağanca hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar belediyelerimiz tarafından öğrencilerimize  81 bin 320 kitap dağıtıldı. Ben değerli katkıları nedeniyle ilçe belediye başkanlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum. İnşallah bu güzel etkinlikler sayesinde Balıkesir’de okuma anlamında özellikle ikinci dönem çok güzel etkinliklere imza atacağız. Özellikle kitap fuarları ile yazarlarla öğrencilerimizi buluşturacağız” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu