EkonomiTürkiye Gündemi

Türkiye’den Tarımsal Desteklere Kolay Erişim

Türkiye'nin Tarımsal Destek Ödemeleri e-Devlet Platformuyla Kolaylıkla Sorgulanıyor

Türkiye’den Tarımsal Desteklere Kolay Erişim

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere yönelik sunduğu tarımsal destek ödemeleri, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürmelerine ve ülke tarımının gelişimine katkı sağlamalarına destek oluyor. Bu kapsamda, binlerce çiftçi, e-Devlet platformu aracılığıyla destekleme ödemelerini hızlı ve kolay bir şekilde sorgulayabiliyor.

e-Devlet platformu, çiftçilere destekleme bilgilerine erişim sağlamanın yanı sıra ödeme sürecinin şeffaf ve düzenli bir şekilde gerçekleşmesine imkan tanıyor. Çiftçiler, T.C. kimlik numaralarıyla sisteme giriş yaparak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sunmuş olduğu çeşitli destekleme ödemelerini sorgulayabiliyorlar.

Destekleme ödemeleri arasında biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği, iyi tarım uygulamaları desteği, mazot, gübre ve toprak analizi desteği, organik tarım desteği gibi çeşitli alanlarda destekler bulunuyor. Ayrıca, hayvancılık desteklemeleri de çeşitli başlıklar altında çiftçilere sunuluyor; anaç koyun-keçi desteği, arıcılık desteği, buzağı desteği, süt primi desteği gibi.

Çiftçilerin bu destekleme ödemelerini sorgulayabilmeleri için e-Devlet platformuna giriş yapmaları ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne erişmeleri gerekiyor. Bunun için ise e-Devlet şifresi temin etmek yeterli oluyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre, Ocak ayında 3 milyar 495 milyon 566 bin TL tutarında tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. Bu ödemelerle ilgili detaylı bilgilere e-Devlet üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Türkiye’nin tarımsal destek ödemelerine yönelik sağladığı bu kolay erişim imkanı, çiftçilerin faaliyetlerini sürdürmelerine ve ülke tarımının gelişimine katkı sağlamalarına yardımcı oluyor.

 

 

AA

Emeklilere Ek Zamda Ödeme İçin Tarih Verildi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu