EkonomiGündem

Enflasyon İçin Net Tarih Açıklandı

Merkez Bankası: 'Ocak Ayı Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi ve Düşüş İçin Net Tarih Verildi'

Enflasyon İçin Net Tarih Açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ocak ayında yaşanan fiyat artışlarının ardından, ilerleyen dönemde enflasyonun ana eğiliminin zayıflayacağını belirtti.

TCMB, Ocak ayına ilişkin “Aylık Fiyat Gelişmeleri” raporunu yayımladı. Rapora göre, tüketici fiyatları 2023 yılının son Enflasyon Raporu tahminiyle uyumlu bir şekilde ocak ayında yüzde 6,70 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon ise 0,09 puanlık sınırlı bir artışla yüzde 64,86 olarak kaydedildi. Yıllık enflasyondaki artışın temel mal ve özellikle enerji kalemlerinden kaynaklandığı vurgulandı.

Raporda, enerji grubunda otomatik maktu vergi artışlarının etkilerinin hissedildiği ve doğal gaz fiyatlarının artış eğilimini sürdürdüğü belirtildi. Ayrıca, gıda grubunda işlenmemiş gıda ürünlerinin fiyatlarında güçlü bir artışın yaşandığına dikkat çekildi. Hizmet grubunda ise ücret artışları ve yönetilen/yönlendirilen fiyat ayarlamalarının etkisiyle aylık enflasyonun belirgin olarak yükseldiği ifade edildi.

TCMB’nin raporunda, Ocak ayında üretici fiyatlarında maliyet gelişmeleriyle uyumlu olarak artış yaşandığı, ancak yıllık üretici enflasyonunun sabit kaldığı bilgisi verildi. Bu durumun ardından, ilerleyen dönemde enflasyonun ana eğiliminin zayıflayacağı değerlendirildiği belirtildi.

 

 

Haber: Bülten

UEDAŞ’tan Faturaları Düşürecek Proje

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu