GündemEğitimTürkiye Gündemi

Türkiye’nin İlk Moda Akademisi! Tamamen Ücretsiz

Türkiye’nin İlk Moda Akademisi! Tamamen Ücretsiz Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, moda tasarımında gelenekseli yaşatma günceli takip etme vizyonuyla açılan ilk moda akademisini ziyaret etti.

 

Türkiye’nin İlk Moda Akademisi! Tamamen Ücretsiz

2342432

‘’Yerli Modacılarımız ve Tasarımcılarımız’’

Bakan Özer, “Özellikle dokuma alanında günlük yaşam malzemelerinin üretiminde olgunlaşma enstitülerimiz her zaman rehberlik vazifesi görmüş ve bu nedenle cumhuriyetin kuruluş günlerinden itibaren yerli terzilerimizi, modacılarımızı, tasarımcılarımızı yetiştirme bağlamında da çok önemli katkıları olmuştur. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak son yıllarda özellikle sadece geleneksel üretimi değil, aynı zamanda o üretimi yeni ile birleştirerek tekrar kullanıma sokulması, günlük yaşamın içindeki o geleneksel motifleri taşımayla ilgili yeni çalışmalara ev sahipliği yapıyor.” dedi.

 

4 11

İlk moda okulu

Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nazan Suna Alpural ise moda akademisinin, modayı uluslararası boyutta ele alabilen genç, inovatif, sektörü yakından takip eden, uluslararası boyuta taşıyabilecek ünlü modacılar geliştirmek için devlet eliyle kurulan ilk moda akademisi olduğunu belirtti.

 

Tamamen Ücretsiz Eğitimler

Alpural, şunları söyledi: “Bu akademi, Türkiye’de ve dünyada örnekleri incelendiğinde Millî Eğitim Bakanlığının önderliğinde genç yetenekleri keşfedebilecek ilk moda okuludur diyebilirim. Keşfedilmeyi bekleyen, yaratıcı, dünyada öncü moda okullarına gidemeyen, maddi gücü olmayan kişilere işte biz devlet eliyle bugün burada eğitimler vereceğiz. Tamamen ücretsiz olacak. Moda tasarım alanının öncülerini yetiştirebilecek, uluslararası boyutta ele alabilen en iyi moda akademisiyiz, diyebilirim.”

 

 Butik Çikolata Atölyesi

1894 yılında inşa edilen ve restorasyonu 2020 yılında tamamlanarak kuruma verilen tarihî binada bilgisayarlı kalıp sınıfları, dikiş uygulama sınıfları,  döner sermaye üretim atölyesi, tanıtım ve pazarlama ofisi, hibe müzesi, butik çikolata imalat atölyesi var.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu