Türkiye Gündemi

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te

Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever, dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST için Ankara'ya geldi.

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te … Alper Gezeravcı ABD’de başlayan eğitimlerle ilgili bilgi verdi. Ayrıca, Japonya ve Almanya’da da eğitimler aldıklarını söyledi.

Türkiye'Nin İlk Uzay Yolcuları Teknofest'Te

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te

Gezeravcı, bugüne kadar uzay yolcularının giydiği kıyafetleri belgesellerde veya filmlerde gördüklerine işaret etti. Ardından, “Bu kıyafetler hep heybetli ve gözümüze farklı gelirdi. O kıyafetle buluştuğum gün, benim için çok farklı bir tecrübeydi. Bunun sadece bir kıyafet değil aslında yaşayan bir organizma olduğunu bizzat onu giyerek tecrübe etmek hakikaten sıra dışıydı. Bizim hayallerimiz bugüne kadar kısıtlıydı. Bugün TEKNOFEST’te hayalinin limiti olmayan ve bizden çok daha şanslı olan minik kardeşlerimizle buluşmak için buradayız. Hayallerinin sınırı bizler gibi kısıtlı olmayan kardeşlerimizle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz” dedi. Devamında,  fırlatmanın 2023’ün sonu itibarıyla gerçekleştirileceğini dile getirdi. Ardından, uzay yolculuğu görevine bireysel bakmadığının altını çizdi. Gezeravcı, gençlere entelektüel anlamda kendilerini geliştirmelerini ve imkanları dahilinde en az bir dil öğrenmelerini tavsiye etti.

Türkiye'Nin İlk Uzay Yolcuları Teknofest'Te

“Bir günlüğüne de olsa TEKNOFEST’e katılmak için buraya geldik”

Tuva Cihangir Atasever de açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada,nisan 2023’ten itibaren ABD’de yoğun bir eğitime başladıklarını söyledi. Devamında, fırlatmayı gerçekleştirmede rolü olan paydaşların ilgili kurumların tesislerinde hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden geçtiklerini anlattı. Devamında, “dünyanın farklı yerlerinde eğitimlerimiz devam ediyor. Buradan önce Almanya’da eğitim programına katılmak için bulunmuştuk. Şimdi bir günlüğüne de olsa TEKNOFEST’e katılmak için buraya geldik. Yarın da ABD’ye geri dönüp eğitimlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.” Atasever, eğitimlerin tamamının kendisi için unutulmaz olduğunu belirtti. Ayrıca, bu eğitimleri almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk 2 insan olduklarının altını çizdi.

Türkiye'Nin İlk Uzay Yolcuları Teknofest'Te

“Uzay, benim tahayyül edebileceğim en heyecan verici macera alanı”

Atasever, açıklama yaptı. gençlere, ilgi duydukları alan neyse ona sıkı sıkıya sarılmalarını tavsiye eden    iddialı hayaller kurmanın, daha sonra bunları kararlı hedeflere dönüştürmenin önemine işaret etti. AA’nın edindiği bilgiye göre, devamında “Gençleri heyecanlandırmak ve ülkemizin çıktığı bu yolun tek seferlik bir adım olmaması, bir maratona dönüşmesi için edindiğimiz bilgileri onlara aktarmak. Onları heyecanlandırmak, umutlandırmak için varız. Bütün gayemiz bu. Türkiye, oldukça zor dönemlerden geçti. Depremle başlayan süreçte insanların gerçekten moral ve motivasyona ihtiyacı var. Uzay, benim tahayyül edebileceğim en heyecan verici macera alanı. Bu heyecanımızı bu ümidimizi gençlerimize çocuklarımıza aktarmak öncelikli görevimiz.”

..Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST‘te …

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu