GündemEkonomiTürkiye Gündemi

TÜRKİYE’YE BÜYÜK YATIRIM

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) İcra Direktörü Hung Tran “Türkiye’ye bu yıl 51,3 milyar dolarlık sermaye girişi olacağınız düşünüyoruz.”

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) İcra Direktörü Hung Tran, Türkiye’de faiz oranlarının, yatırımcıyı çekmek için yeterli bir seviyede olduğunu belirterek, “Biz mevcut koşullar altında şu ana kadar Türkiye’ye iyi bir sermaye girişi olduğunu düşünüyoruz. Şu an için Türkiye’ye bu yıl 51,3 milyar dolarlık sermaye girişi olacağı beklentimizi koruyoruz.” dedi. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Tran, gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik sermaye akımları, ticaret savaşlarının etkileri ve Çin piyasasındaki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gelişmekte olan ülkelere 2017’deki güçlü para girişlerinin ardından bu yıl sermaye akımlarının şeklinde bazı değişiklikler yaşandığını anlatan Tran, ikinci çeyrekteki çıkışlara rağmen hala pozitif bir görünüm bulunduğunu söyledi.

SERMAYE GİRİŞİ TERSİNE DÖNDÜ:

“Çinli yetkililer geçmiş deneyimlerinden çok şey öğrendi. Artık daha esnekler ve riskleri yönetmek için hazır durumdalar. Ülkede hisse senetleri yıl başından bu yana ciddi değer kaybetti, ancak bu aşamalı bir şekilde gerçekleşti ve panik havası olmadı. Şu anda net sermaye çıkışları, net sermaye girişi şeklinde tersine döndü. Ben, Çinli yetkililerin bu finansal süreci yönetmek için çok çeşitli politika tedbiri ve araca sahip olduklarını düşünüyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu