Türkiye Gündemi

Türkler İçin AB ile Vize Sürecinde Olumlu Gelişmeler

Türk vatandaşlarının uzun süredir yaşadığı Schengen vizesi sorununa çözüm bulmak amacıyla Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ile görüşmelere hız verdi.

Türkler İçin AB ile Vize Sürecinde Olumlu Gelişmeler

Türk vatandaşlarının uzun süredir yaşadığı Schengen vizesi sorununa çözüm bulmak amacıyla Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ile görüşmelere hız verdi. Diplomatik kaynaklar, öncelikli grupların belirlendiğini ve gelecek yılın, vize süreçlerinin hızlanması için önemli bir dönem olacağını açıkladı.

Türk vatandaşlarının AB ülkeleriyle yaşadığı vize sorunlarına çözüm bulma çabaları kapsamında, Ankara’nın AB kurumları ve üye ülkelerle yürüttüğü ikili ve çoklu düzeydeki görüşmeler devam ediyor.

Turkiyeye Vize Serbestligi Geliyor Mu 2 Jpg

Diplomatik kaynaklar, öğrenciler, akademisyenler, iş insanları, sanatçılar ve gazetecilerin öncelikli gruplar olarak belirlendiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin 2024’te vize başvurularının daha hızlı sonuçlanması konusunda beklentisinin yüksek olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı ülkelerin vize sürecini 4 haftadan 2 haftaya kadar düşürdüğüne vurgu yapıldı.

Diplomatik kaynaklar, Türkiye-AB ilişkilerine dair hazırlanan raporun son AB zirvesinde ele alınmamasına tepki gösterirken, rapordaki önerilerin bir an önce hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin yeniden canlandırılması adına atılacak adımların hızla hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.

Turkiyeye Vize Serbestligi Geliyor Mu 3 Jpg

 

Haber Merkezi

Yunan Adalarına Vize Kararından Sonra İDO’da Sefer Hazırlığı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu