TeknolojiGündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Twitter’ın Yeni CEO’ su Belli Oldu

Twitter Üst Yöneticisi Elon Musk, şirketin yeni üst yöneticisinin Linda Yaccarino olduğunu duyurdu.  Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, Twitter hesabında paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda, işe aldığını duyurduğu şirketin yeni CEO’sunun ismini açıkladı.

 

 

Twitter’ın Yeni CEO’ su Belli Oldu… Elon Musk, kendisi ürün tasarımı ve yeni teknolojiye odaklanırken Yaccarino’nun da iş operasyonlarını yürüteceğini belirtti. Bununla birlikte Musk, “Bu platformu her şey uygulaması olan ‘X’e dönüştürmek için Linda ile çalışmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Elon Musk

“6 Hafta İçinde Görevine Başlayacak”

NBCUniversal, yaptığı açıklamada, Yaccarino’nun küresel reklamcılık şefi görevinden ayrıldığını duyurdu. Yaccarino, Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) Çalışmanın Geleceği Görev Gücü’nün başkanı olarak görev yapıyor.

Musk, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda, Twitter için yeni bir CEO’yu işe aldığını ve yeni CEO’nun yaklaşık 6 hafta içinde görevine başlayacağını açıklamıştı.

Musk, yeni CEO’nun ardından şirketteki görevinin ne olacağını da ifade etti. Dahası Musk, kendi rolünün Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknolojiden Sorumlu Başkan (CTO) olacağını söyledi. Beraberinde ürün, yazılım ve hizmetleri denetleyeceğini belirtti.

Twitter

Anket Sonuçları

Musk’ın paylaşımından yeni CEO’nun kadın olacağı belliydi. Fakat isim verilmemişti.

Elon Musk, geçen yıl aralıkta, Twitter’daki CEO’luk görevinden istifa edip etmeme konusunda anket başlatmıştı. Sonrasında çıkan sonucu kabul edeceğini bildirmişti.

Ayrıca, Musk’ın anketinde 17 milyon 500 binden fazla kişi oy kullanmıştı. TRT HABER’in edindiği bilgiye göre, anket sonuçlarında katılımcıların yüzde 57,5’i Musk’ın ayrılmasını istemişti. Devamında 42,5’i ise devam etmesi yönünde tercihini ortaya koymuştu. Musk, şirketin yöneticiliğini üstlenecek kadar “aptal” birini bulur bulmaz Twitter CEO’luğu görevinden istifa edeceğini, sonrasında sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğini belirtti.

Bazı Tesla hissedarları, Twitter’ın Musk için dikkat dağıtıcı bir unsur haline geldiğine inanıyor. Son olarak, Tesla’daki görevlerine odaklanamadığından endişe duyuyordu.

…Twitter’ın Yeni CEO’ su Belli Oldu…

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu