Gündem

Balya 2. Pehlivan Güreşleri

Balya 2. Pehlivan Güreşleri başlıyor! İşte Detaylar…

 

Balya Er Meydani

Bu yıl 2.si düzenlenen Balya Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm hemşehrililer davet edildi. Balya 2. Pehlivan Güreşleri başlıyor!

Yağlı Pehlivan Güreşi

Balya‘da 2.si düzenlenecek olan bu güreş, 23 Mayıs 2023’te Kadıköy Güreş Sahası’nda gerçekleşecektir. Saat 11:00’de başlayacak olan bu güreşe ücretsiz katılım sağlanacaktır. Güreşte yer alacak olan başpehlivanlar;

  • Mustafa Taş,
  • Recep Kara,
  • Mehmet Yeşilyeşil,
  • Ertuğrul Dağdeviren,
  • Osman Aynur,
  • Salih Erinç,
  • Abdullah Güngör
  • Serhat Gökmen’dir.
Bir 12 Kişi Ve Şunu Diyen Bir Yazı 'Orhan Gaga Balya Belediye Başkanı 2'Nci Balya Beledi̇yesi̇ Yağli Pehli̇van Güreşleri̇ 23 Mayıs 2023 Salı Mehmet Yeşi̇l Yeşi̇l Ertuğrul Dağdevi̇ren Mustafa Mustafatas Taş Osman Aynur Recep Kara ಮನ Abdullah Güngã–R Salih Eri̇nç Serhatgüngãr Serhat Yer: Balya Kadikãy Mh. Başlama Saati̇: 11.00 Tüm Güreş Severler Davetlidir.' Görseli Olabilir
Yağlı Güreş Nedir?

Bu güreş dalı geleneksel bir Türk sporudur. Güreşçilerin vücutlarına sürdükleri zeytinyağı nedeniyle “yağlı güreş” olarak isimlendirilir. Türklerin Anadolu’dan Rumeli’ye geçtiklerinden beridir yapılan tarihi bir spordur.

Yağlı Güreş Meydanı Ve Kıspet

Yağlı güreş karşılaşmaları “er meydanı” adı verilen çayırlık alanlarda yapılmaktadır. Güreşçilerin en temel malzemesi, deriden yapılan kıspettir. Kıspetin bel kısmı kalın olur ve yaklaşık olarak 4 parmak genişliğe sahiptir. Bu bölüme “kasnak” denir. Ayrıca kıspetin diz kapağının altına gelen bölümüne “şiraze” denir. Bunun da üzeri bir sicimle bağlanır.

Müsabaka Süresi Ve Kazanma Şartları

Yağlı güreşte müsabaka süresi genelde 30 dakikadır. Bu sürede galip gelen belli olmadığı takdirde 10 dakikalık bir uzatma süresi verilmektedir. Uzatma süresinde de eşitlik bozulmazsa, süresiz olarak uzatmaya gidilmektedir. Ayrıca ilk puanı alan güreşçi galip gelmiş olmaktadır.

 

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Referans: Balya Belediyesi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu