GündemDünyadan HaberlerEğitim

Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi Başladı

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesinde düzenlenen Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi, yoğun katılımlı açılış programıyla başladı.

Necatibey Eğitim Fakültesi Konferans Salonundaki açılış programına; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Fatih Aksoy, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Altıeylül Kaymakamı Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Emniyet Müdür Cengiz Zeybek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış programında daha sonra Üç Viyolonsel ve Piyano konseri gerçekleştirildi. Necatibey Eğitim Fakültesi hakkında kısa tanıtım filminin gösteriminin ardından kongrenin açılış konuşmalarında ilk olarak Düzenleme Kurulu adına Kongre Başkanlarından Prof. Dr. Hülya Gür, katılımcılara kongre hakkında kısa bilgiler verdi.

Daha sonra Rektör Yardımcısı ve Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk konuşmasına fakültenin tarihi önemi hakkında bilgiler vererek başladı. Kökleri Karesi Darülmuallimine uzanan; Halil İnalcık, Sebahattin Ali, İlhan Berk gibi aydınların yetiştiği okulun, Türkiye’de öğretmen yetiştirmede en eski kurumlardan birisi olduğunun altını çizen Baştürk, 50 bini aşkın mezunun, ülkenin dört bir yanında eğitim öğretim çalışmalarına katkı verdiğini belirtti. Kongrede 93 farklı üniversiteden gelen ve 11’i yurtdışından toplam 488 bilim insanı tarafından hazırlanan 500 çalışmanın sunulacağını ifade eden Baştürk, kongreye destek veren kurumlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de yaptığı konuşmada, üniversitelerin eğitim faaliyetleri yanında bilimsel etkinlik ve faaliyetler konusunda da sorumlulukları olduğunu hatırlatırken, Balıkesir Üniversitesi olarak her yıl 20’nin üzerinde kongre ve sempozyumu; destekçi, ortak, ev sahibi ve düzenleyici olarak gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı. Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı çağımızda bilginin ömrünün de kısaldığına dikkat çeken Rektör Özdemir, bu anlamda ülkemizin lider ülke konumunu sürdürebilmesi adına öğretmen ve eğitimcilere de önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Rektör Özdemir, sözlerinin sonunda kongreye destek veren tüm kurumlara teşekkür ederken, kongrenin başarılı ve verimli geçmesi dileklerinde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da açılış programında yaptığı konuşmada; iletişim, bilgi ve bilişim çağında, yakın bir gelecekte birçok şeyi robotlar ve bilgisayarların yönetebileceğine dikkat çekerken, bununla birlikte her şeyin merkezinde her zaman insanın olduğunu belirtti. Merkezinde insanın olmadığı hiçbir şeyin önemi olmadığını söyleyen Vali Yazıcı; her şeyin iyisiyle kötüsüyle insanoğluna hizmet ettiğinin altını çizerken, insanların hizmetimize sunulanların tamamının da ancak araç olduğunu söyledi. Bütün meslek gruplarını yetiştirecek öğretmenlerin, öncelikle iyi birer insan ve kendi alanında da çok kalifiye kişiler olarak okullarından bu öğretileri alarak mezun olmalarını beklediklerini dile getiren Vali Yazıcı, kongrenin bu manada faydalı olması dileklerinde bulunurken, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından kongreye katkılar sunan; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’ya, Büyükşehir Belediyesi adına Meclis Üyesi Cemal Kocataş’a, Altıeylül Belediyesi adına Başkan Vekili Mehmet Kelemençe’ye, Karesi Belediyesi adına da Strateji Geliştirme Müdürü Ahmet İnan’a, teşekkür belgesi ve plaketleri takdim edildi.

Açılış programının ardından kongrenin davetli konuşmacılar panelinde; Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Özcan Demirel, Portekiz, ESEC Coimbra’dan Prof. Dr. Ana Maria Sarmento Coelho, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Aslan Gülcü ve Amerika Birleşik Devletleri Metropolitan College of Theology’den Prof. Dr. Leondra Radford gerçekletirdikleri sunumlarıyla katılımcılara hitap ettiler. 3 gün sürecek etkinlik programında kongre sunumlarının yanında; sergi, seminer ve sosyal program kapsamında etkinlikler de gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu