GündemEğitimİlçe Haberleri

Üniversite hayalleri tatile izin vermedi

Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde, Üniversiteye hazırlık yapan gençlerin katıldıkları Destekleme ve Yetiştirme Kursları sömestr tatilinde de devam etti.

Lise mezunu gençlerin katıldığı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında eşit ağırlık ve sayısal dallarında 3 grupta 50’ye yakın öğrenci katılıyor. Sömestr tatilinde de devam eden kurslarda herhangi bir ücret alınmazken, geçtiğimiz yıl kurslara katılan 43 öğrenciden 37’si çeşitli üniversitelere yerleşti. Kursiyerler, kendilerine sağlanan imkan için Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri ve öğretmenlerine teşekkür etti. Kursu ziyaret eden Müdür Yardımcısı Muhammed Şenyiğit, kursiyerlerle sohbet ederken, birinci dönemin 25 Şubatta tamamlanacağını ve bu tarihten itibaren başlayacak ikinci dönemin de 2 Haziran’a kadar devam edeceğini söyledi.

Kursiyerlerin çok ilgili olduklarını anlatan Edebiyat Öğretmeni Ahmet Altınsoy, “Elimizden geldiğince öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl 43 öğrenciden 37’sinin üniversite kazanması kurslara olan ilgiyi artırdı. Geçtiğimiz yıl 8 adet deneme sınavı yaptık. Bu yıl deneme sınavlarını daha da artıracağız” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu