Gündem

Üniversite Öğrencilerine Kara Para Tehlikesi

Yükseköğretim Kurulu ve MASAK, Üniversite Öğrencilerini Banka Hesapları Konusunda Uyardı!

Üniversite Öğrencilerine Kara Para Tehlikesi

Üniversite öğrencilerini bekleyen kara para tehlikesi konusunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) işbirliği yaparak öğrencilere uyarılarda bulundu.

Kara Para Aklama ve Terörizmin Finansmanı Tehlikesi

Son dönemde artan şikayetler üzerine yapılan açıklamada, üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını başkalarına kiralamasının ciddi suçları beraberinde getirebileceği vurgulandı. Bu suçlar arasında kara para aklama, terörizmin finansmanı ve dolandırıcılık gibi ağır cezalı suçlar bulunuyor.

MASAK tarafından hazırlanan afişlerle üniversitelerde bilgilendirme kampanyası yapılırken, öğrencilere “Banka hesaplarınızı başkalarına kullandırmayın, geleceğinizi riske atmayın” şeklinde uyarılar yapıldı.

Üniversite Öğrencilerine Kara Para Tehlikesi

Siber Güvenlik Uzmanlarından Uyarılar

YÖK, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı uzmanlarıyla işbirliği yaparak hazırlanan video içeriğinde, öğrencilerin hesaplarının kötü niyetli kişilerce kullanılma riskine dikkat çekti. Siber saldırılar, dolandırıcılık ve bilinçsiz internet kullanımı konularında öğrencilere bilgi verildi.

Hapis Cezası Tehlikesi

Ayrıca, banka hesaplarını başkalarına kullandıran öğrencilerin ağır hapis cezalarıyla karşılaşabilecekleri konusunda da vurgu yapıldı. Bu tür suçlardan kaçınmak için öğrencilere dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları önerildi.Üniversite Öğrencilerine Kara Para Tehlikesi

 

AA

Uzayda Kalmanın İnsanlar Üzerindeki Etkisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu