TeknolojiDünyadan Haberler

Uzaydan Dünya’ya Kablosuz Güneş Enerjisi İletimi

Uzay Güneş Enerjisi Göstericisi projesi, bir yıl süren başarılı bir görevin ardından uzaydan Dünya'ya kablosuz güneş enerjisi iletimini gerçekleştirdi.

Uzaydan Dünya’ya Kablosuz Güneş Enerjisi İletimi

Uzay Güneş Enerjisi Göstericisi projesi, bir yıl süren başarılı bir görevin ardından uzaydan Dünya’ya kablosuz güneş enerjisi iletimini gerçekleştirdi. Bu dönüm noktası niteliğindeki test, güneş enerjisinin toplanmasının ve ticari ölçekte kablosuz olarak Dünya’ya geri iletilmesinin fizibilitesini kanıtlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü (Caltech) tarafından yönetilen Uzay Güneş Enerjisi Göstericisi (SSPD-1) projesi, origamiden esinlenen yeni bir güneş paneli yapısı, farklı hücre tasarımları ve bir mikrodalga vericisini içeren üç ana deneyi başarıyla tamamladı.

Uzaydan Dünya'Ya Kablosuz Güneş Enerjisi İletimi

Caltech başkanı ve fizik profesörü Thomas Rosenbaum, bu başarının uzay güneş enerjisinin geleceğini belirleyeceğini ve bu alanda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini belirtti. Uzaydan ticari oranlarda ışınlanan güneş enerjisinin dünyayı aydınlatma potansiyeli, gelecekte enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol oynayabilir. Ancak, bu konudaki teknik ve mali zorlukların aşılması için daha fazla çalışma gerekmektedir.

Japonya’nın uzay ajansı JAXA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) gibi kuruluşlar da uzayda güneş enerjisi panelleri kurma projeleri üzerinde çalışmaktadır. Bu başarılar, uzaydan güneş enerjisinin toplanması ve dünyaya geri iletilmesinin gelecekte mümkün olabileceğini gösteriyor.

Uzaydan Dünya'Ya Kablosuz Güneş Enerjisi İletimi

 

 

Bülten

Ukraynalı Askerleri Esir Taşıyan Uçak Rusya’da Düştü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu