GündemBakımBalıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkTürkiye Gündemi

Uzmanlar Uyardı! Sivilceleri Ne Tetikliyor?

Uzmanlar Uyardı! Sivilceleri Ne Tetikliyor? Sivilce ve aknelere karşı uzmanlar uyarıda bulundu. Stres ve beslenme şeklinin sivilce ve akneleri tetikleyici olduklarını vurguladılar. Uzmanlar Uyardı! Sivilceleri Ne Tetikliyor?

 

Uzmanlar Uyardı! Sivilceleri Ne Tetikliyor?

1 73

Uzmanlar Uyardı! Sivilceleri Ne Tetikliyor? Ne Önerdiler?

Arı zehri ve propolis önerisinde bulunan uzman isimler, propolis içeren kremin, akne şiddeti indeksini ve toplam lezyon sayısını azaltmada antibiyotikli krem kadar etkili olduğunu ifade ettiler.

 

6 17

Ölü Deriler ve Hücreler Neden Oluyor

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekai Kutlubay, “Stres, beslenme şekli, hormon düzeyleri ve genetik faktörler gibi nedenler aşırı sebum artışına sebebiyet verebiliyor. Bu durum, ölü deri hücreleri ve sebumun birikerek, sivilce ve akne oluşumuna yol açmasıyla sonuçlanıyor’’.

 

S 29

Hangi Bakteri Sivilce Yapıyor?

‘’Cildimizde yaşayan Propionibacterium acnes adlı bakteri türü de sivilce oluşumunda etkili bir rol oynuyor. Bilimsel çalışmalar, propolis ve arı zehri gibi arı ürünlerinin akne ve sivilce problemlerine karşı etkili olabileceğini gösteriyor” dedi.

 

6575 1

‘’Özgüven Kaybına ve depresyona neden oluyor’’

Prof. Dr. Zekai Kutlubay ise şu bilgileri verdi: “Sivilce ve akne, genellikle yüz ve sırt gibi cildin yağlı bölgelerinde yerleşiyor. Özellikle adölesan dönemde görülen bu problemler, gençlerin özgüven kaybına ve depresyona neden olabiliyor. Bu nedenle, sivilce ve akne ile etkili bir mücadele oldukça önemli’’.

 

657 2

Cilt Bakımı ve Cilde Uygun Ürünlere Yönelmek

Ayrıca ‘’ Sivilce ve akne ile etkili bir cilt bakımı adımları arasında, sivilce ve akneye meyilli ciltlerin doğal içerikli, ihaya göre ; uygun dermo-kozmetik ürünlerle temizlenmesi, nemlendirilmesi, güneş koruyucu kullanılması ve uygun makyaj ürünleri seçilmesi yer alıyor’’.

 

675

‘’Doğal Güneş Koruyucu Ürünler Kullanın’’

‘’Cildin sabah ve akşam temizlenmesi, uygun nemlendiricilerin tercih edilmesi ve güneş koruyucu kullanımı. Akneye eğilimli cilde sahip bireylerin cilt bakım rutininde mutlaka yer almalı. Sivilce ve akne sonrasında ciltte iz kalma eğilimi yüksek bireylerin, SPF 50+ özellikli doğal güneş koruyucu ürünleri kullanmaları tavsiye ediliyor” dedi.

Daha fazla detay için tıklayınız.

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu