YaşamBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Uzmanlardan İlişki Uyarısı: Bağlanma Sezonu Geldi

Soğuyan Hava İle Birlikte Romantik İlişkilere Yönelme Eğilimi Artıyor: Uzmanlardan İlginç İlişki Uyarısı...

Uzmanlardan İlişki Uyarısı: Bağlanma Sezonu Geldi

Bağlanma mevsimi’ geldiğinde, uzmanlar yeni bir ilişkiye başlamadan önce dikkatli olunması konusunda uyarıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte romantik arayışlara yönelen bireylerin, kışın getirdiği bu ihtiyaçları, yanlış ilişkilere sürüklenebileceği konusunda dikkatli olmaları gerekiyor. İlişki uzmanı Sophie Cress, insanların soğuk aylarda genellikle ‘yakınlık ve aşırı samimiyet özlemi’ hissettiklerini ve bu duygunun onları daha yüzeysel, kısa vadeli ilişkilere yönlendirebileceğini belirtiyor.

Doğru Kişiyle Mi Berabersiniz?

Evlilik ve aile terapisti Cress,

Bu romantik ilişkilerin genellikle uzun ömürlü olmadığını ve temel ihtiyaçların ve değerlerin karşılanmadığı ilişkilerden kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, ‘Yalnız kalma korkusuyla, tehlike işaretlerini göz ardı etmemeye ve standartlardan ödün vermemeye dikkat edin’ diyor.

Bu ani ve son derece yakın ilişkileri kurarken nelerden kaçınmak gerektiğini anlatan Cress, “Fiziksel yakınlık veya duygusal hassasiyet söz konusu olduğunda, özellikle de güçlü bir temel kurulmamışsa dikkatli olmak gerek” ifadelerini kullandı.

Cress, “Noel tatilindeki sıcak ve rahat atmosfer, ilişkinin temposunu hızlandırabilir. Böylece o ilişki, anlayış ve uyumluluk olmaksızın derinleşebilir” dedi.

Uzmanlardan İlişki Uyarısı: Bağlanma Sezonu Geldi

Uzmana göre, bireylerin tüm tatmini ve mutluluğunu mevsimsel bir ilişkiye bağlamaması için gereken en önemli şey, dengeli bir yaşam sürdürmek. Cress, sevgi ve salt yalnızlıktan kaçınma arzusu arasında ayrım yapmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Terapist ayrıca, bireylerin yanlış bir ilişki içinde olduklarını anlamasını sağlayacak bazı ipuçlarından bahsederek, şunları söyledi:

“Olumlu bir ilişki hayatınıza değer katmalı, değeri azaltmamalı. Tatmin edici bir ilişkinin sizin için ne anlama geldiğini net bir şekilde belirleyin. Sınırlarınıza ve değerlerinize saygı duymayan kişileri ayıklayın.” Terapiste göre ahlaki değerlerden ödün vermek, en önemli uyarı işareti. Bu durum, ilişkideki saygıyı azaltırken tatminsizlik duygusunu da zamanla güçlendirebilir.

Doğru Kişiyle Mi Berabersiniz?

Uzmanlar havaların soğumasıyla,

Yaz sonu bir furya halinde başlayan yakın romantik ilişkilere “bağlanma” (cuffing) adını veriyor. Bu durum, kışın yaklaştığı zamanlarda kurulan ilişkilerin bitmeye mahkum olduğu veya kesinlikle kötü bir deneyim yaşatacağı anlamına gelmese de uzmanlara göre dikkatli olmakta fayda var.

 

Kaynak: Burak Meriç

İlk Buluşma İpuçları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu