Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Vali Şıldak ve Ailesi İftar Yemeğinde

Vali Hasan Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Ayvalık İlçesinde bulundular. Şehit aileleri, gaziler ve deprem bölgesinden gelen vatandaşların onuruna düzenlenen iftar programına katıldı.

 

Balıkesir Valisi Ve Ailesi Iftar Yemeğinde

 

Ayvalık’ ta İftar Yemeği

Ayvalık Vilayetler Evi Otelinde gerçekleştirilen iftar programına Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak geldi. Yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Ali Yıldız, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı.  SG. Bnb. Emrah Kadir Çakır, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost katıldı.

 

İftar Programında Yakından İlgi

Vali Şıldak, iftar programında davetlilere yakından ilgi gösterdi. Sonrasında Işıldak, yaptığı konuşmada, “Huzur ve sükunun hakim olduğu, gönüllerin dinlendiği bir mübarek aydayız. Öte yandan büyük felaketin yaralarının sarılarak dindirilmesini, acının hafifletilmesini, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve deprem bölgesinden gelen  vatandaşlarımızın iftar sofralarına biz de misafir olduk.” dedi.

Yemek

 

Afet Bölgesinden Gelenleri Yalnız Bırakmadık

Diğer bir konuşmada ise ifadelerini şöyle dile getirdi. “Afet bölgesinden gelen vatandaşlarımızın acılarını dinleyerek dindirmeye çalışıyoruz.  Asrın felaketi denilecek boyutta olan, eşi ve emsali görülmemiş büyük bir yıkımla karşılaştık. Bu depremde bütün hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyorum. Elbette acılar paylaştıkça azalacak. Tabiki gidenleri geri getiremeyiz ama devam eden bir hayat var. Çocuklarımız ve gençlerimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Bu yüzden hayata tutunmaya devam edeceğiz ve geleceğe ümitle bakacağız. Yaralar birer birer sarılıyor. Șehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için devletimiz ve milletimiz büyük bir çaba içerisinde çalışıyor. Büyük felaketin acılarını milletimizin sahip olduğu güçle, dayanışmayla, birlik ve beraberlik ruhuyla aşacağız.” dedi.

 

Balıkesir Her Zaman Yanınızda 

Konuşmanın devamında da, “Balıkesir bu konuda gerçekten güzel bir imtihan verdi. Dahası dayanışmayı, birliği, ve beraberliği hissederek yaşadı ve bunu gösterdi. Bölgeye olan desteklerimiz il olarak durmadan devam ediyor. Kaymakamlarımız, kurumlarımız, hayırseverlerimiz, işletmelerimiz ve sanayicilerimiz hep birlikte yaraların dindirilmesi adına bu çabayı gösteriyoruz. Burada da sizler en iyi şekilde misafir ediliyorsunuz. Bu güzel tesis de bu anlamda güzel bir sınav verdi. Bunun için İçişleri Bakanlığımızın bu nadide kurumuna teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yemekk

 

 

“Milli Duygulara Sahip Bir Milletiz”

Milli duygulara sahip bir millet olarak acıların hep birlikte aşılacağına değinen Vali Şıldak, “Canlarıyla, kanlarıyla mücadele ederek bu toprakları bize vatan kılan șehitlerimizin kıymetli ailelerinin sabrı ve metaneti bu topraklar üzerinde var oldukça biz bütün acıları aşarız. Bununla birlikte depremin yaralarını da saracağız. Her bir vatandaşımız adeta destek olmak için yarışırcasına çaba gösteriyor. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı yemekte șehit ailelerimizi, gazilerimizi ve deprem bölgesinden gelen misafirlerimizi bir araya getirdikleri için Ayvalık Kaymakamımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca toplumumuzun her kesimi ile birlikte olmaya özen göstererek bugünleri yaşamış ve yaşatmış olacağız.” dedi.

Haber: Semra Aman Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu