Gündemİlçe Haberleri

Vali Şıldak’tan Demokrasi Nöbetine Davet

Vali Şıldak’tan Demokrasi Nöbetine Davet. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Balıkesirli vatandaşları bir arada olmaya davet etti.

 

Vali Şıldak'Tan Demokrasi Nöbetine Davet

 

Vali Şıldak, Balıkesirlilere Seslendi

Vali Şıldak’tan Demokrasi Nöbetine Davet. Şıldak sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla vatandaşları birlik ve beraberliğin pekişeceği Demokrasi Nöbeti’ne davet etti. Şıldak, Balıkesirlilere 15 Temmuz akşamı Valilik Binası önünde bulunan Milli İdare Meydanını al bayraklarıyla doldurarak coşkuya ortak olmaları çağrısında bulundu.

Yıl Dönümü İçin Çeşitli Etkinlikler Olacak

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesirli vatandaşlar Milli İrade Meydanında buluşacak. Balıkesir,  güçlerimizin 7 yıl önce yapılan darbe girişimi karşısında gösterdiği kararlı duruşunun yıldönümünde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

Balıkesir Hakkında

Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Ayrıca tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeker. Kuvayi Milliye şehridir.

Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Bununla birlikte batısında Ege Denizi ve Çanakkale yer alır. Doğusunda Kütahya ve Bursa vardır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir.  Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları vardır. Bundan dolayı tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsar. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip,  Beylikler kurmuşlardır.

İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelir. Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu