Gündemİlçe Haberleri

VETBÜS’ün Güzergahları Belli Oldu

 Sokaktaki canlara yerinde müdahaleyle klinik hizmeti sunan VETBÜS aracının güzergahı oluştu. Eylül Ayı boyunca gideceği yerler ve tarihleri belli oldu.

VETBÜS’ün Güzergahları Belli Oldu. Balıkesir Büyükşehir  Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerden biri olan VETBÜS’ün güzergahı oluştu. VETBÜS projesi kapsamında sokak hayvanlarına sağlık taraması, aşılama programı, iç-dış paraziter ile mikroçip uygulaması yapılıyor.  Mikroçiple hayvanlar kimliklendiriliyor. Böylece sisteme kayıtları yapılıyor.

Vetbüs'Ün Güzergahları Belli Oldu

VETBÜS Ne İşe Yarar?

VETBÜS ile yaklaşık 2 ayda 280 sokak hayvanına sağlık taraması ve parazit uygulaması yapıldı. Sokak hayvanlarının kapsamlı sağlık taramasından geçirildiği VETBÜS ayrıca, durumu kötü olan hayvanları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait hayvan bakım evlerine götürüyor.

Kapsamlı Sağlık Taraması

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına daha kaliteli ve ulaşılabilir bir hizmet sağlayabilmek için VEBTÜS’ü geliştirdi. 1 Mart’ta devreye aldığı mobil veteriner kliniği hizmeti veren VETBÜS, bugüne kadar bin 939 sokak hayvanına müdahale etti. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde, Balıkesir’i karış karış gezerek hizmet veren VETBÜS, gittiği ilçelerde sokak hayvanlarını sağlık taraması, iç-dış parazit taraması, ultrason, aşılama gibi kapsamlı sağlık taramasından geçiriyor.

Vetbüs'Ün Güzergahları Belli Oldu

Ekipler Tetkik Ve Tedavi İçin Hazır

Tetkik ve tedavi için veteriner ekibin hazır bulunmakta. VETBÜS ayrıca Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerine de staj imkanı sağlamakta. En ücra köşedeki sokak hayvanlarına dahi tüm klinik imkânları sunarken sahipsiz hayvanların rehabilitesi ile bulaşıcı ve salgın hastalıkları önlemeyle de mücadele ediyor. Balıkesir’de turlayarak hizmet veren VETBÜS’e vatandaşlar da sokaktan sahiplendikleri hayvanlarını götürerek tedavi ettirebiliyor.

Vetbüs'Ün Güzergahları Belli Oldu

Sahipsiz Sokak hayvanlarının yardımına koşuyor

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, hayvan ambulansı VETBÜLANS ile 7/24 kaza sonucu yaralanan veya hastalanan sahipsiz sokak hayvanlarının imdadına koşuyor. Sokak hayvanlarının özel tasarım olan yoğun bakım ünitelerinde ilk müdahaleleri  VETBÜLANS aracılığıyla yapılıyor. Ayrıca  en yakın bakımevine   ve  can kayıplarının en aza düşmesi amacı bulunmakta.

Böylece VETBÜLANS, 1 Temmuz’dan bu yana 377 sokak hayvanına acil müdahale gerçekleşti. İlk müdahalenin ardından Büyükşehir’e ait bakımevlerine götürülen sokak hayvanları sağlıklarına kavuşana kadar burada tedavi ediliyor.

VETBÜS’ün Güzergahları Belli Oldu

Haber: Alper Çobanoğlu

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu