Tarihİlçe Haberleri

Yarıyıl Tatilinde Tarih Meraklıları Edremit’te Toplanıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yer alan Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, tarihi varlığı mitolojik dönemlere kadar uzanan zengin bir mirasa ev sahipliği yapıyor.

Yarıyıl Tatilinde Tarih Meraklıları Edremit’te Toplanıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yer alan Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, tarihi varlığı mitolojik dönemlere kadar uzanan zengin bir mirasa ev sahipliği yapıyor.

Özellikle 18 ve 19. yüzyıla ait Edremit’in günlük yaşamını yansıtan eşyaların sergilendiği müze, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Yarıyıl Tatilinde Tarih Meraklıları Edremit'Te Toplanıyor

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte özellikle öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi, Edremit’in tarihi ve kültürel yapısını daha yakından tanımak isteyen ziyaretçilere rehber eşliğinde bilgi sunuyor.

Edremit Belediyesi tarafından kurulan ve Balıkesir Kuvay-ı Milliye Müzesi Müdürlüğüne bağlı olan müzede geleneksel Türk ev aletleri, el yapımı eserler ve eski silahlar gibi önemli objeler sergileniyor. 18. ve 19. yüzyıl dönemine ait günlük yaşam eşyalarının yer aldığı müze, ziyaretçilere Edremit’in tarihine dair benzersiz bir deneyim sunuyor.

Yarıyıl Tatilinde Tarih Meraklıları Edremit'Te Toplanıyor

 

 

Haber Merkezi

200 Yıllık Zeytinyağı Fabrikası Müze Olarak Kapılarını Açtı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu