Dünyadan HaberlerGündemTürkiye Gündemi

Yasemin Adar’ın da Gideceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na Geri Sayım!

Paris'te düzenlenecek olan 2024 Olimpiyat Oyunları'na geri sayım başladı!

Yasemin Adar’ın da Gideceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na Geri Sayım!

Paris’te düzenlenecek olan 2024 Olimpiyat Oyunları’nın başlamasına sadece 100 gün kaldı. 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz Cuma günü TSİ 22.00’de gerçekleştirilecek olan açılış töreniyle resmen başlayacak. Paris’te yapılacak olan Olimpiyat Oyunları, tarihte 3. kez Fransa’da düzenlenecek. Bu oyunlar, 1900 ve 1924’ten sonra Fransa’da gerçekleştirilecek üçüncü Yaz Olimpiyatları olacak.

Yasemin Adar'In Da Gideceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'Na Geri Sayım!
Müsabakalar 17 Gün Sürecek

10 Bin 500 Sporcu Madalya Mücadelesi Verecek

Oyunlar, olimpik programda sabit yer alan 28 branşa ek olarak breakdans, sportif tırmanış, kaykay ve dalga sörfü gibi sporları da içerecek. 17 gün sürecek olan müsabakalarda 10 bin 500 sporcu madalya mücadelesi verecek. Madalya kazanan sporcular, Eyfel Kulesi’nden bir parçayı da yanlarında taşıyacaklar.

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na 55 sporcu ile katılacak. Şu ana kadar atıcılık, atletizm, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, güreş, halter, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında Türk sporcular madalya mücadelesi verecek.

Yasemin Adar'In Da Gideceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'Na Geri Sayım!
Yasemin Adar’In Da Gideceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’Na Geri Sayım!

Olimpiyat Oyunları için geri sayım sürerken,

Geleneksel meşale yakma töreni de dün Yunanistan’daki Olympia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi. Meşaleyi ilk taşıyan isim, Tokyo 2020’de erkekler kürekte altın madalya kazanan Yunan atlet Stefanos Ntouskos oldu. Meşale, 26 Nisan Cuma günü Paris’e teslim edilecek ve olimpiyatların başlamasına kadar Fransa’da dolaşacak.

Olimpiyat Oyunları’na Rus ve Belaruslu sporcular, “tarafsız sporcu” statüsünde katılabilecek. Ancak, her iki ülkenin bayrak, amblem ve marşlarının kullanılmasına izin verilmeyecek. Eski Fransız basketbolcu Emilie Gomis ise İsrail’i eleştirdiği bir paylaşım nedeniyle “Olimpiyat Büyükelçiliği” görevinden alındı.

 

 

AA

Yasemin Adar Yiğit Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Biletini Aldı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu