Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Yaşlı Çifte Oynanan ‘Altın’ Oyununu JASAT Çözdü

Balıkesir'in Manyas ilçesi Dura Mahallesinde yaşayan yaşlı bir çift, kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcılara milyonlarca lira değerinde altınlarını kaptırdı. 

Yaşlı Çifte Oynan ‘Altın’ Oyununu JASAT Çözdü

Yasli Cifte Oynan Altin Oyununu Jasat Cozdu
Yaşlı Çifte Oynan ‘Altın’ Oyununu Jasat Çözdü

‘Eşiniz Karakolda’ Dedi

Manyas İlçesi Dura Mahallesinde ikamet eden N.Ö. (58) isimli şahıs telefonla aranarak kendisini Jandarma olarak tanıtan bir şahsın eşinin karakolda olduğunu ve serbest bırakılması için evde bulunan altınları eve göndereceği 2 şahsa teslim etmesi gerektiğini bildirdi. Dura Mahallesinde bulunan ikametine ismini bilmediği ve tanımadığı 2 erkek şahsın gelmesi üzerine N.Ö. isimli şahıs evde bulunan yaklaşık 1 milyon Türk Lirası değerindeki tüm altınlarını gelen şahıslara teslim etti. Sonrasında dolandırıldığını anlayarak Manyas İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak başından geçenleri anlatarak dolandırıldığını ve şikayetçi olduğunu bildirdi.

Yasli Cifte Oynan Altin Oyununu Jasat Cozdu 1
Yaşlı Çifte Oynan ‘Altın’ Oyununu Jasat Çözdü

Ekipler Detaylı İnceleme Yaptı

Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bandırma JASAT Timi, olayı aydınlatmak için bir araya geldi. Görgü tanıklarının ifadeleri ve güvenlik kameraları görüntülerinin incelenmesi sonucunda, şüphelilerin kullandığı aracın plakası tespit edildi. Aracın sahibi olan S.Ö. (22) şüpheli, Bandırma’da yakalandı.

Yasli Cifte Oynan Altin Oyununu Jasat Cozdu 2

Sorgusunda İtiraf Etti

S.Ö. sorgusu sonucunda, dolandırıcılık olayının F.M. (38) ve M.Ö. (24) isimli diğer iki şüpheliyle birlikte gerçekleştirildiğini itiraf etti. Jandarma timleri, şüphelilerin yerini tespit ederek bir operasyon düzenledi. Şüphelilerin buluşma noktası çevresi emniyet ekipleri tarafından sıkı bir şekilde kapatıldı. Bandırma JASAT Timi ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 2 şüpheli yakalandı ve N.Ö.’ye ait 1 milyon Türk Lirası değerindeki altınlar ele geçirildi.

Daha Öncede Yapmışlar

Yakalanan şüphelilerin sorgusu sonucunda, 12 Ekim 2023 tarihinde Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde meydana gelen başka bir dolandırıcılık olayının da bu şüpheliler tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Biga İlçe Jandarma Komutanlığı bilgilendirildi.

Şüpheliler F.M. ve M.Ö. adli makamlarca tutuklanarak Bandırma Cezaevine gönderilirken, şüpheli S.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir ve 56 İlde Sıcak Takip ! Kafesler Kapanıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu