Gündem

Yavaşça Tutuksuz Yargılanacak

YAVAŞÇA TUTUKSUZ YARGILANACAK

 

Balıkesir’de, 27 Temmuz’da gözaltına alınan ve yedi günlük sorgulamanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kepsut L Tipi Cezaevi’ne gönderilen işadamı İsmail Yavaşça tahliye oldu. Kepsut’ta Yavaşça’yı, işçileri, sevenleri ve ailesi karşıladı.

 

FETÖ operasyonunda tutuklanan işadamları arasında yer alan patlayıcı fabrikası sahibi İsmail Yavaşça, dün sabah 09:30’da başlayan ve akşam saatlerinde, saat 16:45’de sona eren duruşmada tahliye sevinci yaşadı. Ünlü iş adamının yargılanması denetimli serbestlik yasası kapsamında tutuksuz olarak devam edecek. Başta ailesi ve fabrika çalışanlarının takip ettiği mahkeme salonunda tahliye sevinci yaşayan Yavaşçalar, babalarını cezaevinden almak için Kepsut’a adeta çıkarma yaptı. Fabrikada çalışan yaklaşık 250 işçinin de gittiği cezaevi kapısı sevinç çığlıkları ve gözyaşı seline sahne oldu.

 

EMRAH YAVAŞÇA “FETÖ DEĞİL KUMPAS DAVASI”

İsmail Yavaşça’nın oğlu Emrah Yavaşça’nın yönetim kurulu başkanı olduğu ve patlayıcı fabrikasını bünyesine bulunduran Yavaşçalar AŞ’ye soruşturma kapsamında kayyum atanmıştı. Babalarının tahliyesiyle karmakarışık duygular yaşadıklarını ve zor günlerin geride kaldığına inandıklarını ifade eden Emrah Yavaşça, bu kötü görünen süreçten güçlenerek ayağa kalkacaklarını söyledi. Türkiye’nin yargısına ve adaletine güvenlerinin tam ve sonsuz olduğunu belirten Yavaşça: “Haklı ve haksızı savcılarımız, hakimlerimiz güzel ayırt etmeli. Bu davalarda mağdur olanda var masum olanda. Halkımızın üzerine namlu doğrultan, masumlara mermi yağdıranları devlet hiçbir zaman affetmedi, affetmeyecek. At izi, it izine karıştırılmamalı, bunlar iyi ayıklanmalı” diyerek, babası İsmail Yavaşça’nın medyada yansıtıldığı gibi FETÖ davasından değil, kumpas davasından cezaevi günlerini yaşadığını söyledi. Tutuksuz olarak yargılanacak iş adamı İsmail Yavaşça’nın bir sonraki duruşması 24 Nisan’da yapılacak.

 

1 MART’TA EMNİYETİN 120 MİLYONLUK İHALESİNE GİRECEK

Fabrikanın kayyum tarafından yönetilmesine rağmen önümüzdeki 1 Mart’ta 120 milyon tutarındaki Emniyet Genel Müdürlüğü mühimmat alım ihalesine davet edildiğini dile getiren Emrah Yavaşça: “Biz Ocak ayından, ülkemizde kara gecenin yaşandığı kalkışma tarihi olan Temmuz ayına kadar emniyet ve güvenlik güçlerimize 50 milyon liralık mühimmat teslim ettik. Devletimize bu ve benzeri zor günleri geçirtmek niyetindeki terörist odaklara karşı kullanmak üzere mühimmat üreten bir aile olarak bu hainlerle ilişkilendirilmek bile bizi üzdü. Ama bu süreçten dahada güçlenerek ayağa kalkacağız. Amerikan RBA şirketiyle 2 yıllık, yüz milyon tutarında anlaşma imzaladık. Kayyum konusu da en kısa sürede bitecek diye beklentimiz var ki, bu hususta değerlendirmelerde bu yönde” dedi.

 

İsmail Koca

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu