GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Yeni Teknoloji Balıkesir’de! Bu Metot Sayesinde Onarım Saatler İçinde Bitecek!

Bu Metot Sayesinde Onarım Saatler İçinde Bitecek!

 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kanalizasyon hatlarında meydana gelen sızma ve kaçakları artık yolları kazmadan boru hattının içinden onarıyor.

 

2 45

Teknolojik Yeni Bir Adım Attılar

Bu metot sayesinde, kazılarak haftalarca sürecek olan onarım çalışmaları saatler içerisinde bitirilecek. BBB teknolojik dev bir adım attı. BASKİ, meydana gelen arızaları kazısız yöntem metodunu kullanarak giderecek.

 

3 22

Yöntem ilk defa Adnan Menderes Mahallesinde Kullanıldı

Yöntem ilk defa Adnan Menderes Mahallesi ve Hacı İlbey Mahallesi Anafartalar Caddesi’ndeki kanalizasyon hatlarında kullanıldı. BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a sistem hakkında uygulamalı olarak bilgilendirme yaptı.

 

Başkan Yılmaz, “Yeni sistemden önce yollar kazılarak rehabilitasyon çalışmaları yapılıyordu. Bu yöntem yapılırken doğalgaz ve su boruları ister istemez patlatılıyordu. Artık yeni metot ile kanalizasyon hatları uzun yıllar dayanıklı olacak. Yenilik nerde varsa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi onlara ulaşarak Balıkesir’de uyguluyor. Amacımız daha yaşanılabilir, daha konforlu bir şehir yapmak. Anafartalar Caddesi’nde 3 hafta sürecek bir işi 3,5 saatte bitirdiler” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu