GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Yerel Seçim Hazırlıkları Başladı

Yerel Seçim Hazırlıkları Başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalar yaptı.

 

Yerel Secim Hazirliklari Basladi 1 Jpg

 

Yerel Seçim Hazırlıkları Başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma Namazı sonrası açıklama yaptı. Yerel seçim hazırlıklarının başladığını duyurdu.

 

Yerel Secim Hazirliklari Basladi 2 Jpg

Erdoğan’dan ‘yerel seçim’ açıklaması:

‘’Tüm arkadaşlarımız görevlere başladı’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başta şahsım olmak üzere bütün MKYK üyelerim, MYK üyelerim, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, bunun yanında tüm milletvekillerimiz, Türkiye genelinde hazırlanan programa göre şu anda zaten görevlere başladılar. Türkiye’yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Seçim Nedir ?

Seçim, kendilerine memuriyet, temsil yetkisi veya bir vekalet verilecek, kanuni şartlara uygun kişilerin, bir kısım veya bütün vatandaşlar tarafından tercih ve tespit edilmesi işlemi. Toplu bir iradenin birden fazla aday arasında tercihte bulunması. Tayin etme, atama işleminin zıddı. Milletvekili, herhangi bir meclis veya encümen üyelerinin, dernek yöneticilerinin vs. seçimi. Demokratik ülkelerde çeşitli seçim sistemleri, değişik usullerle uygulanmaktadır. Seçim, yasama, yürütme ve yargı organlarının üyelerinin seçiminde de kullanılır.

Modern dünyada genel manada kabul gören bugünkü seçim anlayışı aslında antik Yunan’daki seçimlerden hayli farklıdır. Zira oligarşik nitelikler taşıyan bu sistemde siyasi pozisyonlara atamalar genellikle kura yöntemiyle yapılırdı.

Siyaset teorilerine göre devlet ve hükûmetin otoritesi yönettikleri insanların ona rıza göstermesi ile ortaya çıkar ve bu durumu somutlaştırmanın temel yolu da seçimdir. Bütün dünyada genel kabul gören yaklaşımlar uyarınca tüm seçimler adil ve özgür bir ortamda yapılmalıdır.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Devlet Bahçeli'den İyi Parti'ye İttifak Çağrısı - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu