YaşamBalıkesir Son Dakika Haberleri

Yerli Nüfus Oranında Balıkesir İlk 15’te!

Balıkesir'in nüfus yapısıyla ilgili Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre, Balıkesir'in toplam nüfusunun 1 milyon 257 bin 590 kişi olduğu belirlendi.

Yerli Nüfus Oranında Balıkesir İlk 15’te!

Balıkesir’in nüfus yapısıyla ilgili Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verilerine göre, Balıkesir’in toplam nüfusunun 1 milyon 257 bin 590 kişi olduğu belirlendi. Bu nüfus içinde yerli nüfusun oranı ise yüzde 70 olarak tespit edildi.

Balıkesir, “Kuvayi Milliye Şehri” olarak bilinirken, il genelindeki yerli nüfus oranının yüksek olduğu ifade edildi. Ancak, özellikle sahil şeridinde yer alan Edremit, Ayvalık ve Burhaniye gibi ilçelerin yerli nüfus oranlarının daha düşük olduğu kaydedildi.

Yerli Nüfus Oranında Balıkesir İlk 15'Te!

En çok göç alan iller arasında Balıkesir var

Balıkesir, yerli nüfusunun yüzde 70 olduğu oranla birlikte en fazla göç alan iller arasında yer aldı. Bu durum, özellikle sahil ilçelerindeki göç hareketliliğine dikkat çekiyor.

TÜİK’in verilerine göre, yerli nüfusun en düşük olduğu ilk beş il sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Tekirdağ oldu. Balıkesir ise yerli nüfus oranı bakımından ilk 15 il arasında yer aldı.

Ayrıca, Balıkesir’in toplam nüfusu içinde yaklaşık 400 bin yabancı uyruklu kişi bulunduğu da belirtildi. Türkiye genelinde ise yerli nüfus oranının en fazla olduğu iller Şanlıurfa, Adıyaman ve Ağrı olarak sıralandı.

Yerli Nüfus Oranında Balıkesir İlk 15'Te!

 

 

Haber Merkezi

Türkiye’nin En Sinirli İlk 5 Şehri Açıklandı: Balıkesir de Listede Yer Alıyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu