GündemTürkiye Gündemi

Yılın Son Kabine Toplantısı Yarın Olacak

Yarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan yılın son kabine toplantısı, birçok önemli gündemi ele alacak. Toplantının odak noktası ekonomi olacak.

Yılın Son Kabine Toplantısı Yarın Olacak

Yilin Son Kabine Toplantisi Yarin Olacak
Yılın Son Kabine Toplantısı Yarın Olacak

Asgari Ücret Açıklama Tarihi

Kabine toplantısında, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi öncelikli olarak ele alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın, Kabine’ye son durumu aktarması beklenirken, asgari ücretin 31 Aralık’a kadar açıklanması planlanıyor.

Memur Ve Emekli Maaşlarına Yapılacak Artış Masada

Toplantıda, yeni yılda memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış da değerlendirilecek. Enflasyonla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin ekonomiye etkisi masaya yatırılacak, maaşlara yapılacak olası artışlar üzerinde detaylı bir değerlendirme yapılacak.

Terörle Mücadele Operasyonları Ve Dış Politika

Gündemde ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik operasyonları bulunuyor. Terörle mücadele stratejilerinin ele alınacağı toplantıda, güvenlik konularına dair alınan önlemler ve hedeflenen sonuçlar masaya yatırılacak.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları da toplantının gündeminde olacak. Türkiye’nin attığı diplomatik adımlar ve insani yardımlarla ilgili bilgi paylaşılacak, bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanması için atılan adımlar değerlendirilecek.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kabine Sonrası Önemli Açıklamalar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu