GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

YKS’ ye girecek öğrencilerin dikkatine

Bugün saat 23.59’a kadar süre! ÖSYM duyurdu. Yapılan duyuruya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvurusu yapan adaylar için son başvuru tarihi yarın gece saat 23.59’da doluyor. Bu nedenle, başvuru yapmayan adaylar son şanslarını kaçırmamak için acele edin.

 

YKS’ ye girecek öğrencilerin dikkatine…  ÖSYM, bu yıl YKS sınavına başvuran adayları ilgilendiren bir duyuru yayınladı. Duyuruda, başvurularını tamamlayamayan adaylara bir fırsat sunuldu. ÖSYM, hatalı ya da eksik sınav ücreti ile ilgili de yeni açıklama yaptı. Açıklamaya göre, 6 Şubat 2023 tarihinde deprem meydana geldi. Depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen illerde ikamet eden ve başvurusunu tamamlayamayan adaylar mevcut. Bu adayların başvurularını tamamlama imkanı var. Devamında adaylar, 26 Nisan 2023 saat 11.00’de başlayacak. 27 Nisan 2023 saat 23.59’a kadar ÖSYM internet sitesi üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler. Ayrıca, başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak sınav ücretini ödeyemeyen adaylara da başvurularını tamamlama imkanı mevcut. Bu adaylar, 26 Nisan 2023 tarihinde saat 11.00’den 27 Nisan 2023 tarihi saat 23.59’a kadar ÖSYM internet sitesi üzerinden sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabilecekler.

 

Osym 2

Ancak, bu fırsattan yararlanmak isteyen adayların belirtilen süreler içinde işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde başvuruları otomatik olarak iptal edilecektir.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2023-YKS) başvurabilmek için, ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri, yurt dışı okulları) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

 

Yks

ÖSYM, adayların sınav başvurularını tamamlamaları için gerekli kolaylıkları sağlamakta ve bu süreçte adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamalarını hedeflemektedir. Bu nedenle, adayların duyuruları takip etmeleri ve verilen süreler içinde gerekli işlemleri yapmaları önemlidir.

Başvuru yapmak için https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

…YKS’ ye girecek öğrencilerin dikkatine…

Daha fazla haber için tıklayınız..

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu